Τελευταία Νέα
Speculator

Με λήξη του εξαμήνου πωλήσεις ακινήτων 13,9 εκ ευρώ από τη Housemarket (IKEA) στην Trade Estates που δεν ανακοινώθηκαν στο ΧΑ

Με λήξη του εξαμήνου πωλήσεις ακινήτων 13,9 εκ ευρώ από τη Housemarket (IKEA) στην Trade Estates που δεν ανακοινώθηκαν στο ΧΑ
Άγνωστες οι επιδράσεις στα αποτελέσματα και τα μεγέθη της Φουρλής αλλά και η αποτίμηση στον ισολογισμό της Housemarket
Σχετικά Άρθρα
Σε συνεχείς μετασχηματισμούς φαίνεται ότι επιδίδεται ο όμιλος Φουρλή με επίκεντρο της Trade Estates ΑΕΕΑΠ με τελευταία την εξαγορά ακινήτων από την Housemarket.
Ειδικότερα η Trade Estates προχώρησε στην εξαγορά ακινήτων που βρίσκονται στη Λάρισα έναντι 10,5 εκ ευρώ καθώς και ακινήτων που βρίσκονται στα Ιωάννινα με συνολικό τίμημα 3,4 εκ ευρώ.
Το ενδιαφέρον είναι ότι με την κίνηση αυτή μεταφέρεται ρευστότητα από την Trade Estates στην Housemarket που είναι θυγατρική της εισηγμένης Φουρλής ενώ η πρώτη ενισχύει το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της γεγονός που έχει σημασία εν όψει της εισαγωγής στο ΧΑ αλλά και της συσχέτισης με τις παροχές στη διοίκηση της Trade Estates δηλαδή της παροχής δωρεάν μετοχών.
Η συγκεκριμένη κίνηση δεν έχει ανακοινωθεί στο Χρηματιστήριο σε αντίθεση με την ολοκλήρωση της συμφωνίας της Trade Estates με την Autohellas.
Συγκεκριμένα την προηγούμενη Παρασκευή ανακοινώθηκε στο ΧΑ ότι το ποσοστό της Autohellas ανήλθε σε 11,92% μετά και την αύξηση κεφαλαίου με εισφορά οικοπέδου 45.408,04 τ.μ. εντός Επιχειρηματικού Πάρκου στην περιοχή Βαμβακιάς του Δήμου Ελευσίνας μετά του επ’ αυτού συγκροτήματος επαγγελματικών κτηρίων και εμπορικών αποθηκών, επιφανείας 16.655 τ.μ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συναλλαγή μεταξύ Housemarket και Trade Estates αναμένεται να επηρεάσει και τα οικονομικά στοιχεία εξαμήνου 2023 της Φουρλής δεδομένου ότι ανακοινώθηκε την τελευταία ημέρα της συγκεκριμένης οικονομικής περιόδου.
Δεν είναι σαφές με ποιο τρόπο εμφανίζονται τα συγκεκριμένα ακίνητα στις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου Housemarket και κατ’ επέκταση της εισηγμένης Φουρλής.
Το ερώτημα που τίθεται είναι αν η συναλλαγή Trade Estates- Housemarket θα έπρεπε να έχει ανακοινωθεί στο Χρηματιστήριο δεδομένου ότι επηρεάζει τα μεγέθη του ομίλου Φουρλής.
Πέραν αυτού οι κινήσεις που γίνονται και δεν ανακοινώνονται στο ΧΑ αλλά θα πρέπει να αναζητούνται στο ΓΕΜΗ επί καθημερινής βάσης εγείρουν ένα ζήτημα για την ενημέρωση του επενδυτικού κοινού όπως επίσης και οι μεταφορές περιουσιακών στοιχείων που έχουν χαρακτήρα χρηματοοικονομικής διαχείρισης και δεν σχετίζονται με την εξέλιξη των λειτουργικών δραστηριοτήτων του ομίλου.

Νίκος Καρούτζος
Nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης