Τελευταία Νέα
Speculator

Οι έξτρα αμοιβές του Χαράλαμπου Μαζαράκη ως CEO της Telekom Romania Mobile - Πληρώνει και ο ΟΤΕ

Οι έξτρα αμοιβές του Χαράλαμπου Μαζαράκη ως CEO της Telekom Romania Mobile - Πληρώνει και ο ΟΤΕ
Τι αναφέρουν οι ανακοινώσεις στο ΓΕΜΗ που δεν δημοσιοποιήθηκαν στο Χρηματιστήριο
Επιπλέον αμοιβές 20.000 ευρώ το μήνα για διάρκεια ενός έτους δηλαδή 240.000 ευρώ το χρόνο συν εφάπαξ ποσό 20.000 ευρώ θα λαμβάνει μηνιαίως για την ανάληψη της θέσης του CEO της Telekom Romania Mobile Communications ο κ. Χαράλαμπος Μαζαράκης που διατηρεί και τις θέσεις του Γενικού Οικονομικού Διευθυντή Χρηματοοικονομικών θεμάτων και του μέλους του ΔΣ του ΟΤΕ.
Σημειώνεται ότι το σύνολο των ετήσιων αποδοχών του από τις θέσεις που κατέχει στον όμιλο ΟΤΕ ανήλθε το 2022 σε 1,33 εκ ευρώ.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι τα 20.000 ευρώ μηνιαίως που θα λαμβάνει για τη θέση του CEO στην Telekom Romania Mobile Communications ο κ. Μαζαράκης τα 10.000 ευρώ θα καταβάλλονται από τον ΟΤΕ και τα υπόλοιπα 10.000 ευρώ από τη Ρουμανική θυγατρική του.

Ειδικότερα ο κ. Μαζαράκης θα λαμβάνει


Από την Telekom Romania Mobile Communications S.A. (TKRM) μηνιαίες μικτές αποδοχές που θα ανέρχονται στο ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000€), οι οποίες θα καταβάλλονται σε 12μηνη βάση.
2. Από την εργοδότρια εταιρεία του στην Ελλάδα (ΟΤΕ Α.Ε.), επιπρόσθετα των σημερινών μηνιαίων μικτών αποδοχών του, για όσο διάστημα διαρκεί η παράλληλη απασχόλησή του ως Διευθύνων Σύμβουλος της TKRM, μικτό ποσό που ανέρχεται σε δέκα χιλιάδες ευρώ (10.000€), το οποίο θα καταβάλλεται μηνιαίως σε 12μηνη βάση.
3. Από την ΟΤΕ Α.Ε. άπαξ έκτακτο μικτό ποσό που ανέρχεται σε είκοσι χιλιάδες ευρώ (20.000€), για το διάστημα από την ημερομηνία έγκρισης χορήγησης της ειδικής άδειας για την απασχόληση του μέχρι την ημερομηνία ολοκλήρωσης της προβλεπόμενης εγκριτικής διαδικασίας από τα αρμόδια εταιρικά όργανα. Προφανώς το ποσό αφορά στην αμοιβή για το διάστημα από την ανακοίνωση της τοποθέτησής του έως την έναρξη της σύμβασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω στοιχεία προέρχονται από την υποχρεωτική ανάρτηση της συναλλαγής στο ΓΕΜΗ δεδομένου ότι ο κ. Μαζαράκης είναι συνδεδεμένο πρόσωπο. Για το εύλογο της συναλλαγής με τον ΟΤΕ (10.000 ευρώ μηνιαίως) έχει γνωμοδοτήσει η Grant Thornton.
Η Grant Thornton στην έκθεσή της αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Δεδομένου ότι η εν λόγω συναλλαγή πρόκειται να καλύψει σημαντικές επιχειρησιακές ανάγκες και λαμβάνοντας
υπόψη και την πρότερη εμπειρία του κ. Μαζαράκη στα θέματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η θυγατρική εταιρεία TKRM, θεωρούμε ότι η εν λόγω συναλλαγή ενισχύει τα κίνητρα της Διοίκησης και του Διευθύνοντος
Συμβούλου προς την βελτιστοποίηση της συλλογικής λειτουργίας και απόδοσης της θυγατρικής εταιρείας TKRM και, ως εκ τούτου, δεν επηρεάζει αρνητικά τα συμφέροντα του ΟΤΕ, των θυγατρικών του και των μετόχων του.
Επίσης, σημειώνουμε ότι οι απολαβές που προτείνονται στο Σύμβαση και το Ιδιωτικό Συμφωνητικό είναι σε συνέπεια με τις πολιτικές αποδοχών του ομίλου ΟΤΕ.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι αποτελεί συνήθη πρακτική του ομίλου ΟΤΕ να αναθέτει διευθυντικές θέσεις σε θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου, στα στελέχη του Ομίλου».
Βεβαίως η συγκεκριμένη συναλλαγή που δημοσιεύτηκε στο ΓΕΜΗ ουδέποτε ανακοινώθηκε στο ΧΑ και οι μέτοχοι του ΟΤΕ και προφανώς άλλων εισηγμένων πρέπει να είναι καθημερινά καρφωμένοι στο ΓΕΜΗ αν επιθυμούν να ασκήσουν τα δικαιώματα που προβλέπει ο νόμος σε περιπτώσεις συναλλαγών με συνδεδεμένα πρόσωπα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης