Τελευταία Νέα
Speculator

Το μπαράζ διασπάσεων και συγχωνεύσεων στην Καθημερινή, η αποσύνδεση από τη ναυτιλία και ο προβληματισμός για το ημερήσιο φύλλο

Το μπαράζ διασπάσεων και συγχωνεύσεων  στην Καθημερινή, η αποσύνδεση από τη ναυτιλία και ο προβληματισμός για το ημερήσιο φύλλο
Πλήρης μεταβολή για τον Όμιλο Καθημερινή…
Σε πλήρη μεταβολή του πλέγματος εταιριών γύρω από τις εκδοτικές του δραστηριότητες προχώρησε ο όμιλος Θεμ. Αλαφούζου με αλλεπάλληλες διασπάσεις και συγχωνεύσεις που πραγματοποιήθηκαν τους προηγούμενους μήνες.
Η μεταβολή οδηγεί στην αποσύνδεση ναυτιλιακών δραστηριοτήτων από την εκδοτική δραστηριότητα καθώς πλέον η Αργοναύτης αποτελεί πλέον ξεχωριστή δραστηριότητα.
Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν ότι προκειμένου να υπάρξει περιορισμός του κόστους εξετάζεται και λειτουργική αναδιάρθρωση του ομίλου με έμφαση στο διαδίκτυο αλλά και εξέταση του ενδεχόμενου να περιοριστεί η κυκλοφορία της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ σε Κυριακάτικη Έκδοση.
Αναλυτικά από πλευράς του ομίλου Θέμ. Αλαφούζου έγιναν οι εξής κινήσεις:

Στις 17/10/2022 καταχωρίσθηκε Γ.Ε.ΜΗ ανακοινώθηκε η διάσπαση της εταιρίας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ «με ταυτόχρονη σύσταση τριών (3) νέων ανωνύμων εταιρειών, ήτοι:
Α) Εταιρεία με την επωνυμία «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΝΕΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».
Β) Εταιρεία με την επωνυμία «ΝΕΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΡΓΩΝ»
Γ) Εταιρεία με την επωνυμία «ΝΕΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»

Την ίδια ημέρα ιδρύθηκε η εταιρία ΝΕΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ με μετοχικό κεφάλαιο 19,6 εκ ευρώ που καλύπτεται από την μερική κατανομή του μετοχικού κεφαλαίου της Διασπώμενης εταιρείας με την επωνυμία «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» (Σύνολο Ενεργητικού € 28.295.474,20 μείον Σύνολο Υποχρεώσεων € 8.678.269,30).
Στις 28 Δεκεμβρίου αποφασίζεται η απορρόφηση από τις ΝΕΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ των εταιριών Εξερευνητής και M Media.
Ωστόσο στη συνέχεια στη σύμβαση συγχώνευσης προστίθεται και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ.
Δεν συντάχθηκε ισολογισμός μετασχηματισμού της νέας εταιρίας αλλά ισολογισμοί μετασχηματισμού των απορροφώμενων.
Από τους ισολογισμούς των απορροφώμενων προκύπτουν σημαντικές φορολογικές υποχρεώσεις αλλά και δανειακές υποχρεώσεις προς τις τράπεζες ενώ η δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων θα αποκαλύψει την πραγματική οικονομική κατάσταση της νέας εταιρίας.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης