Τελευταία Νέα
Speculator

Ανεξήγητα πράγματα - Τα μαγικά με τα διαθέσιμα κεφάλαια της Μπλε Κέδρος

Ανεξήγητα πράγματα - Τα μαγικά με τα διαθέσιμα κεφάλαια της Μπλε Κέδρος
Ανεξήγητη η πορεία των ταμειακών διαθεσίμων κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022
Σχετικά Άρθρα
Στην ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ πρέπει να γίνονται μαγικά. Αλλιώς κάποιος δεν μπορεί να εξηγήσει την πορεία των ταμειακών διαθεσίμων κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022.
Ειδικότερα σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις εξαμήνου τα ταμειακά διαθέσιμα του Ομίλου την 30.06.2022, ανήλθαν σε € 18,11 εκ ευρώ και της εταιρίας σε 17,42 εκ ευρώ.
Οι δανειακές υποχρεώσεις του ομίλου προς τις τράπεζες ανέρχονταν σε 2,36 εκ ευρώ.
Τα έσοδα από την αύξηση κεφαλαίου ήταν 16,2 εκ ευρώ (πριν την αφαίρεση των προμηθειών και των εξόδων) ενώ όπως προκύπτει από τον πίνακα ταμειακών ροών των οικονομικών καταστάσεων εξαμήνου τα έξοδα της αύξησης κεφαλαίου που καταβλήθηκαν ήταν μόλις 39 χιλιάδες ευρώ ενώ το σύνολο των εξόδων της αύξησης ήταν 800 χιλιάδες.
Επίσης 250 χιλιάδες ευρώ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως κεφάλαιο κίνησης. Στις ετήσιες ταμειακές ροές τα έξοδα της αύξησης εμφανίζονται λιγότερα και συγκεκριμένα 28 χιλιάδες.
Έτσι το πρώτο ερώτημα είναι που απεικονίζονται οι δαπάνες 800 χιλιάδων ευρώ για την αύξηση κεφαλαίου εισαγωγής της εταιρίας
Πέραν αυτού από τα 17,42 εκ ευρώ διαθέσιμα μόνο 1,2 εκ ευρώ ήταν διαθέσιμα για άλλους σκοπούς πλην αυτών που περιγράφονται στην αύξηση και σε αυτά μπορούν να προστεθούν τα 250 χιλιάδες ευρώ κεφάλαιο κίνησης αλλά και τα έσοδα της εταιρίας στο τρίτο τρίμηνο που ήταν 1,24 εκ ευρώ (τα ΕΒΙΤΔΑ ήταν 1,772 εκ ευρώ).
Αν προσθέσουμε τα ελεύθερα διαθέσιμα, το κεφάλαιο κίνησης και τα EBITDA το maximum ποσό προς διάθεση ήταν 3,2 εκ ευρώ.
Ωστόσο στο διάστημα αυτό η εταιρεία προέβη σε διανομή μερίσματος προς τους μετόχους της ύψους € 3.559.680.
Παράλληλα αγόρασε δύο ακίνητα έναντι 4,4 εκ ευρώ εκ των οποίων χρησιμοποίησε 3 εκ ευρώ από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου όπως η ίδια ισχυρίζεται γιατί παραπάνω χωρίς απόφαση Γενικής Συνέλευσης δεν επιτρέπει ο νόμος.
Επίσης κατά το τρίτο τρίμηνο προέβη σε λήψη πίστωσης σε ανοιχτό (αλληλόχρεο) λογαριασμό από την Τράπεζα Optima Bank AE ύψους πέντε εκατομμυρίων Ευρώ (€ 5 εκ.). Το πως χρησιμοποίησε και πως αποπλήρωσε το ποσό αυτό είναι άλλο ερώτημα.
Όμως το σημαντικό είναι με διαθέσιμα κεφάλαια στο maximum 4,4 εκ ευρώ πλήρωσε 3,56 εκ ευρώ μερίσματα και 1,4 εκ ευρώ (όπως λέει η ίδια) για την αγορά ακινήτων δηλαδή συνολικά 4,96 εκ ευρώ.
Και το ερώτημα πως έγινε αυτό το μαγικό με λιγότερα διαθέσιμα να εμφανίζεσαι να πληρώνεις περισσότερα; Ιδού η απορία.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης