Τελευταία Νέα
Speculator

Η Πρόεδρος της … πίτας - Τα κατορθώματα της Βασιλικής Λαζαράκου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Η Πρόεδρος της … πίτας - Τα κατορθώματα της Βασιλικής Λαζαράκου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Τι ξέχασε να ανακοινώσει η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς;
Σχετικά Άρθρα
Κι όμως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει φτάσει να εκδίδει ανακοινώσεις για τις … πίτες που κόβει η Πρόεδρός της όταν στην κυριολεξία έχει χάσει το λογαριασμό με τα όσα συμβαίνουν στο Χρηματιστήριο.
Και η περίπτωση της Τράπεζας Αττικής είναι χαρακτηριστική όπου μετά τις επιλεκτικές διαρροές της Προέδρου για κομάντο που έκαναν ντου στις χρηματιστηριακές (μετά από μπόλικα limit up και βροχή δημοσιευμάτων) και δύο ημέρες πτώσης της μετοχής το «παιγνίδι» ξεκίνησε εκ νέου με αποτέλεσμα να γελάει στην κυριολεξία ο κάθε πικραμένος κερδοσκόπος.

Για καλή τύχη της Προέδρου κας Λαζαράκου δεν της έχει τύχει (ακόμα) περίπτωση Folli Follie ή για την ακρίβεια σκάνδαλο μεγέθους Folli γιατί στην περίπτωση της MLS που συνελήφθη από την ΕΛΤΕ για λογιστικές αλχημείες η κατάληξη ήταν το απόλυτο μηδέν με ουσιαστική ατιμωρησία των δραστών ενώ το ίδιο συνέβη σε ένα ακόμα σκάνδαλο αυτό της Creta Farms.
Έτσι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έδωσε το μήνυμα ότι μπορείς να κάνεις ότι θέλεις και στο τέλος το πολύ πολύ να σου επιβληθεί πρόστιμο το οποίο θα πέσει στα δικαστήρια. Άλλωστε αυτό που γίνεται είναι τα πρόστιμα να ανακοινώνονται και να μην γνωρίζει κανένας αν τελικά πληρώνονται.
Η κυρία Βασιλική Λαζαράκου βεβαίως θεώρησε σκόπιμο να εκδώσει ανακοίνωση για το τι είπε στην πίττα αφού έτσι κι αλλιώς μπορεί να αναφέρουν ότι θέλει αφού υπολόγισε ότι δεν ήταν παρόντες δημοσιογράφοι για να πάρουν κλίμα και φυσικά να θέσουν ερωτήματα.

Μας ενημέρωσε λοιπόν ότι είναι περήφανη για το έργο της και πως «Στο μέτρο που μας επιτρέπουν οι δυνάμεις μας και η στελέχωση των υπηρεσιών μας, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ελέγχουμε την κάθε υπόθεση εξαντλητικά και με μεγάλη προσοχή και να επιβάλλουμε κυρώσεις εάν και όπου χρειάζεται».
Κοινώς είπε ότι κάνουμε ότι μπορούμε αλλά έχουμε κι ένα επιχείρημα πως ότι δεν κάνουμε, δεν προλαβαίνουμε.
Είναι μια πολύ ωραία δικαιολογία όταν χώνεις υποθέσεις στα συρτάρια για να αραχνιάσουν και να παραγραφούν.
Είναι μια καλή δικαιολογία όταν εξυπηρετείς για παράδειγμα την Τράπεζα της Ελλάδος σε βάρος της ομαλής λειτουργίας της αγοράς περιμένοντας μια άλλη καρέκλα όταν λήξει η θητεία σου στην Κεφαλαιαγορά, αφού έτσι κι αλλιώς οι βλέψεις σου για πολιτική καριέρα στέφθηκαν από αποτυχία.
Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο διασκεδαστικά με την αναφορά Λαζαράκου (στο δελτίο τύπου φυσικά) πως «Έχουμε όμως αποδείξει ότι λειτουργούμε αμερόληπτα και αντικειμενικά».

Και γίνονται διασκεδαστικά αν θυμηθεί κανείς τη φαρσοκωμωδία με την υπόθεση Reggeborgh που το θέμα πήγε και ήλθε καμία δεκαριά φορές στο ΔΣ μέχρι να περάσει της Προέδρου και στο τέλος συρταρώθηκε για τα καλά ή την κορυφαία πράξη της κας Λαζαράκου να ψηφίσει λευκό σε υπόθεση την οποία είχε εισάγει και αποσύρει κάμποσες φορές από το Διοικητικό Συμβούλιο.
Βέβαια η κα Λαζαράκου μπορεί να ειδικεύεται στις … πίτες αλλά ξέχασε να ανακοινώσει ότι μετά τον πανηγυρικό κάλεσε τα μέλη του ΔΣ σε άτυπη ενημέρωση.

Να τους ενημερώσει για την Αττικής υπό το άγρυπνο μάτι του κυρίου Πάσχα ο οποίος ανέλαβε ρόλο υποστηρικτή της για την καταπληκτική εποπτεία που έχει ασκήσει εδώ και καιρό στην Τράπεζα Αττικής. Και στην άτυπη συνάντηση το κλίμα δεν ήταν καλό και αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά ότι κάποιοι που συμμετέχουν στο ΔΣ δεν έχουν πάρει μυρωδιά για το ακριβώς συμβαίνει και άλλοι απλώς δεν ασχολούνται, ή απλά δεν επιθυμούν την αντιπαράθεση και τη διαφωνία την εκφράζουν με την ψήφο τους.
Στη συνάντηση προέκυψε ότι για τους χειρισμούς στην Attica υπήρχε διαφωνία με την Β Αντιπρόεδρο Νατάσσα Στάμου αλλά αυτό δεν έχει σημασία όταν η κα Λαζαράκου έχει εξασφαλίσει την πλειοψηφία με τον Α Αντιπρόεδρο όπου η θέση του είναι σταθερά ότι πει η Πρόεδρος.
Η Πρόεδρος βέβαια ήταν ενοχλημένη από διάφορα δημοσιεύματα που αναφέρονταν στα κατορθώματά της.

Όπως ενοχλείται κάθε φορά που δεν την υμνούν τα μέσα ενημέρωσης γιατί πιθανώς στο μυαλό της θεωρεί ότι έχουν τέτοιου είδους υποχρέωση.
Ίσως αυτό εξηγεί και το γεγονός ότι αποφεύγει να ενημερώσει τους εκπροσώπους των ΜΜΕ γιατί δεν της αρέσουν οι δύσκολες ερωτήσεις. Την τακτική της έχουν εφαρμόσει και άλλοι στο παρελθόν.
Οι δημοσιογράφοι τότε αποφάσισαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας σε τέτοιου είδους πρακτικές να σταματήσουν να μεταδίδουν το όνομά τους και τις ειδήσεις που τους αφορούσαν.
Και φαίνεται ότι δεν απέχει να συμβεί αυτό και στην κυρία Λαζαράκου.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης