Τελευταία Νέα
Speculator

Η εξαγορά ακινήτου από την Τεχνική Ολυμπιακή και η … εικονική πραγματικότητα

Η εξαγορά ακινήτου από την Τεχνική Ολυμπιακή και η … εικονική πραγματικότητα
Τι δείχνει η ακτινογραφία της πωλήτριας εταιρίας και των συνδεδεμένων εταιριών
Σχετικά Άρθρα
Μια τουλάχιστον ενδιαφέρουσα ανακοίνωση εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 η Τεχνική Ολυμπιακή παραπέμποντας σε προηγούμενη ανακοίνωση της 1ης Δεκεμβρίου 2022 όπου είχε αναφέρει ότι απέκτησε από την εν Κύπρω εδρεύουσα κατά 100% εγγονή αυτής με την επωνυμία «NOVAMORE LIMITED» το σύνολο των απαιτήσεων που προέρχονται από Δανειακές Συμβάσεις που είναι εξασφαλισμένες με προσωπικές και εμπράγματες εξασφαλίσεις έναντι 4,77 εκ ευρώ.
Επίσης τότε είχε δηλώσει πως η διαχείριση των απαιτήσεων αυτών εις έχει ανατεθεί στην εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις με την επωνυμία «ΜΑΟΥΝΤ ΣΤΡΙΤ ΕΛΛΑΣ».

Στην ανακοίνωσή της η εταιρία αναφέρει ότι προέβη στην υπογραφή συμβολαίου με αντικείμενο την αγορά οριζόντιας ιδιοκτησίας από την εταιρεία με την επωνυμία «ΧΙΛΤΟΠ ΕΛΛΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».
Από την ανακοίνωση προκύπτει ότι
«Η οριζόντια ιδιοκτησία ευρίσκεται στο Ψυχικό και έχει επιφάνεια μέτρα τετραγωνικά πεντακόσια είκοσι και 0,38 (520,38) με ποσοστό συνιδιοκτησίας εξ αδιαιρέτου δώδεκα και 0,50 εκατοστά (12,50/100) επί του όλου οικοπέδου επιφανείας μέτρων τετραγωνικών δύο χιλιάδων εννιακοσίων τριάντα τριών (2.933,00).
To τίμημα για την ως άνω συναλλαγή ανήλθε σε ένα εκατομμύριο πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ (€1.500.000,00). Από το ανωτέρω τίμημα:
(α) ευρώ ένα εκατομμύριο διακόσιες εβδομήντα πέντε χιλιάδες (€1.275.000,00) εξοφλήθη ως εξής: (ι) ποσό ευρώ ένα εκατομμύριο διακόσιες είκοσι πέντε χιλιάδες (€1.225.000,00), συμψήφισε η Αγοράστρια με χρηματική απαίτηση που είχε κατά της Πωλήτριας, απορρέουσα από Σύμβαση πίστωσης δι’ ανοικτού (αλληλόχρεου) λογαριασμού, προκειμένου οι αμοιβαίες απαιτήσεις τους να αποσβεσθούν δια συμψηφισμού, κατ΄ άρθρο 440 επ. του Αστικού Κώδικα.
(ιι) ποσό ευρώ πενήντα χιλιάδες (€50.000,00) καταβλήθηκαν μετρητά με την υπογραφή του συμβολαίου,
(β) το υπόλοιπο τίμημα, ευρώ διακόσιες είκοσι πέντε χιλιάδες (€225.000,00), θα καταβληθεί μέχρι τις τριάντα (30) Ιουνίου του έτους δύο χιλιάδες είκοσι τρία (2023)».

Αναζητώντας τη ΧΙΛΤΟΠ διαπιστώσαμε ότι ανήκει στους Αλέξανδρο και Αγγέλα Γιαννακάκη οι οποίοι εμφανίζεται να ελέγχουν τουλάχιστον άλλες δύο εταιρίες την ARIEXPO και την ΚΥΜΟΘΟΗ. Η ARIEXPO που εδρεύει στον Άλιμο συνάπτει μάλιστα δουλειές και με το δημόσιο και εμπορεύεται και μηχανές θαλάσσης. Το 2021 είχε 875 χιλιάδες ευρώ κέρδη και δανεισμό 3 εκ ευρώ με ταμείο 1 εκ ευρώ από το οποίο 180 χιλιάδες ευρώ είναι σε μετρητά!!! (το πως έχει τόσα μετρητά είναι ένα ερώτημα).
Ο κύκλος εργασιών της ήταν 10,5 εκ ευρώ.
Η Ariexpo κατέχει το 13,15% της Hilltop το οποίο έχει γραμμένο στα βιβλία για 726 χιλιάδες ευρώ που αντιστοιχεί σε αποτίμηση 5,5 εκ ευρώ. Στις οικονομικές καταστάσεις 2021 διαβάζουμε πως για την εξασφάλιση δανείων 2,12 εκ ευρώ που έχουν ληφθεί από τη Eurobank έχουν δοθεί εγγυήσεις επί ακινήτου της εταιρίας ΚΥΜΟΘΟΗ στο Ψυχικό (οδός Καρκαβίτσα) οικία ΑΙ ενώ για ομολογιακό πάλι από την Eurobank υπολοίπου 900 χιλιάδων έχουν δοθεί εγγυήσεις για το ακίνητο της εταιρίας στον Άλιμο στο οποίο και στέγαζεται.
Η ΧΙΛΤΟΠ επίσης έχει έδρα τον Άλιμο και εμφανίζεται να έχει ακίνητα και στις οικονομικές καταστάσεις αναφέρει πως δεν έχουν δοθεί εξασφαλίσεις . Τα ίδια κεφάλαιά της όπως εμφανίζονται στις οικονομικές καταστάσεις στο τέλος του 2021 είναι 3,5 εκ ευρώ και οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 4,3 εκ ευρώ. Ο κύκλος εργασιών είναι 1,67 εκ ευρώ (προέρχεται κυρίως από βραχυχρόνιες μισθώσεις) και τα κέρδη 166 χιλιάδες ευρώ. Η ΚΥΜΟΘΟΗ έχει μηδενικό κύκλο εργασιών ακίνητα 1,1 εκ ευρώ και υποχρεώσεις 524 χιλιάδες ευρώ.
Από τα στοιχεία αυτά (στην Ariexpo υπάρχουν σημαντικές αναντιστοιχίες στις οικονομικές καταστάσεις και είναι απορίας άξιον τι υπέγραψε ακριβώς ο ορκωτός κ. Πατρικάκης) είναι απορίας άξιον πως βρέθηκε το ακίνητο από ΧΙΛΤΟΠ μέσω εταιρίας κόκκινων δανείων στην Τεχνική Ολυμπιακή.
Ή κάτι δεν λέει η Τεχνική Ολυμπιακή ή τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύουν η ΧΙΛΤΟΠ και οι συγγενείς εταιρίες στο ΓΕΜΗ είναι εκτός πραγματικότητας.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης