Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Όταν το Συνεγγυητικό κρύβει τις αγωγές επενδυτών για συκοφαντική δυσφήμιση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Αποκάλυψη: Όταν το Συνεγγυητικό κρύβει τις αγωγές επενδυτών για συκοφαντική δυσφήμιση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων
Οι ευθύνες της προηγούμενης διοίκησης και οι διαρροές για … ξεκάρφωμα
Σχετικά Άρθρα
Μνημείο αδιαφάνειας αποτελούν οι τελευταίες οικονομικές καταστάσεις του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου όπου ο ορκωτός ελεγκτής δεν είδε τίποτα για υποθέσεις ιδιαίτερα σοβαρές που έχουν προκληθεί από τις αποφάσεις των μελών του ΔΣ και της Νομικής Υπηρεσίας. Ειδικότερα στις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις αναφέρεται επί λέξη «Λαμβάνοντας υπόψη και την από 12 Μαΐου επιστολή του Νομικού Συμβούλου, κατά του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου έχουν ασκηθεί αγωγές και διεκδικείται το ποσό των 1,4 εκ ευρώ για λοιπές υποχρεώσεις».
Για τις αγωγές αυτές δεν έχει διενεργηθεί καμία πρόβλεψη καθώς αναφέρεται πως η διοίκηση εκτιμά ότι θα κερδίσει τις υποθέσεις σύμφωνα και την άποψη του νομικού συμβούλου.
Ωστόσο δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Καθώς η πρακτική είναι πάγια και για υποθέσεις που σχετικά πρόσφατα έχουν χαθεί στα δικαστήρια δεν έχει γίνει καμία πρόβλεψη καθώς η άποψη του νομικού συμβούλου δεν «συνάντησε» τις αποφάσεις των δικαστηρίων και το Συνεγγυητικό πλήρωσε τεράστια ποσά σε τόκους υπερημερίας.
Τι αφορούν όμως αυτές οι υποθέσεις του 1,4 εκ ευρώ;
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΒΝ η συντριπτική πλειοψηφία των υποθέσεων αφορά στη μη καταβολή αποζημιώσεων της ΓΕΝΕΣΙΣ Χρηματιστηριακή που κατέρρευσε το 2005 αλλά και σε αγωγές που έχουν εγερθεί από τη φαεινή ιδέα της προηγούμενης διοίκησης του Συνεγγυητικού να υποβάλει μηνύσεις κατά επενδυτών για τοκογλυφία προκειμένου να αποφύγει την καταβολή των αποζημιώσεων.
Οι μηνύσεις αυτές πήγαν στον αρχείο με αποτέλεσμα οι θιγόμενοι επενδυτές να έχουν υποβάλλει αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση και παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων διεκδικώντας αποζημιώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από το Συνεγγυητικό. Ήδη έχουν εκδικαστεί δύο ομαδικές αγωγές και αναμένεται απόφαση ενώ στις 23 Μαρτίου εκδικάζεται μια ακόμα αγωγή.
Είναι προφανές ότι σε περίπτωση που κερδηθούν οι αγωγές από τους επενδυτές (πράγμα απίθανο κατά το Νομικό Σύμβουλο του Συνεγγυητικού) τότε θα το Κεφάλαιο Εξασφάλισης των χρηματιστηριακών Συναλλαγών θα κληθεί να πληρώσει τις πράξεις της διοίκησής του. Άραγε έχουν γνώση όλα τα μέλη του Χρηματιστηρίου για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο;
Πέραν τούτου τον ερχόμενο Οκτώβριο αναμένεται να εκδικαστεί σε εφετειακό βαθμό η τελευταία υπόθεση αποζημίωσης επενδυτών της ΓΕΝΕΣΙΣ η οποία εκ … παραδρομής δεν δικάστηκε σε συνεκδίκαση με αντίθετη έφεση καθώς το ξέχασε ο δικαστής. Οι ζημιωθέντες προσέφυγαν για το ξεχασιάρη δικαστή στον Άρειο Πάγο και η υπόθεση επιστρέφει στο Εφετείο προς εκδίκαση από άλλο δικαστή ικανότερο.
ΥΓ: Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε διαρροή σε γαμπρό χρηματιστή που περιλαμβάνεται σε αυτούς που αποφάσισαν τη μήνυση η οποία πήγε στο αρχείο στην οποία αναφερόταν ότι οι επενδυτές «είχαν δανείσει χρήματα στην Γένεσις ΑΧΕΠΕΥ και δεν τα είχαν επενδύσει. Έτσι, το ζήτημα της αποζημίωσης τους έχει οδηγηθεί στον Άρειο Πάγο». Και προφανώς όλα αυτά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, όπως και με τα γαλακτοκομικά του … Κουκάκη.

Νίκος Καρούτζος
nakroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης