Τελευταία Νέα
Speculator

Πάνω από τους στόχους του ενημερωτικού δελτίου της αύξησης κεφαλαίου τα οικονομικά μεγέθη της Lavipharm το 2022

Πάνω από τους στόχους του ενημερωτικού δελτίου της αύξησης κεφαλαίου τα οικονομικά μεγέθη της Lavipharm το 2022
Οι ερωτήσεις του ΒΝ και οι απαντήσεις των στελεχών της εταιρίας
Σχετικά Άρθρα
Η αναδιάρθρωση του ομίλου ολοκληρώθηκε, η οικογένεια έβαλε πλάτη, το προσωπικό ανανεώθηκε και μετά την αύξηση κεφαλαίου μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας και να τους υπερβούμε.
Αυτό ήταν το μήνυμα του Τηλέμαχου Λαβίδα για το μέλλον της Lavipharm σε χθεσινή ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους στην οποία τόνισε ότι η χρονιά για την εταιρία κλείνει πάνω από τους στόχους που είχαν τεθεί στο ενημερωτικό δελτίο.

Η αναδιάρθρωση

Η εταιρία κατά τον κ Λαβίδα μετά την αναδιάρθρωση έχει επικεντρωθεί σε συγκεκριμένα πεδία σε αντίθεση με το παρελθόν όπου είχε πλήθος αντικειμένων. Πλέον το βασικό αντικείμενο είναι τα γενόσημα φάρμακα αλλά και η φαρμακευτική κάνναβη η οποία βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης στην Ελλάδα και έχει σημαντικά περιθώρια τα επόμενα χρόνια.
Ο κ. Λαβίδας κάνοντας μια ιστορική αναδρομή παραδέχτηκε ότι δεν πήγε καλά η Αμερική και μετά το 2016 η οικογένειά του βοήθησε ώστε η εταιρία να πάρει χρόνο από τις τράπεζες και να αναδιαρθρωθεί.

Οι αλλαγές στελεχών


Το 2019 άρχισε να φαίνονται τα αποτελέσματα και η πρόσληψη του κ. Γιαννουλέα στη θέση του CEO ήταν σημαντική όπως και οι άλλες αλλαγές που έγιναν στο management όπου αντικαταστάθηκαν 13 από τα 18 στελέχη. Ο κ. Λαβίδας επισήμανε ότι είναι εφικτός ο στόχος ο κύκλος εργασιών να έχει τετραπλασιαστεί το 2026 και να ξεπεράσει τα 112 εκ ευρώ.
Χαρακτήρισε επιτυχία την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ενώ στελέχη του ομίλου επεσήμαναν ότι επίκειται συμφωνία με τις τράπεζες που θα οδηγήσει σε μείωση του spread των δανείων στα 3,5% από 4% που είναι σήμερα με προοπτική δραματικής μείωσης τα επόμενα χρόνια εφ όσον επιτευχθούν συγκεκριμένοι στόχοι.
Ο κ. Λαβίδας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης του ποσοστού της οικογένειας υπό την προϋπόθεση ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της αποτίμησης της εταιρίας βάζοντας ωστόσο τον ελάχιστον πήχη για μέλλον στα επίπεδα του 30%.

Ερωτήσεις ΒΝ και απαντήσεις


Απαντώντας σε ερώτηση του bankingnews γιατί δεν συμμετείχαν ως ανάδοχοι οι τράπεζες στην αύξηση κεφαλαίου στελέχη του ομίλου Lavipharm ισχυρίστηκαν ότι η επιλογή ήταν να πάνε με Ανάδοχο αποκλειστικά την Ambrosia Capital του κ. Τάσου Αστυφίδη ο οποίος δεν απάντησε παρ ότι τέθηκε και στον ίδιο η ερώτηση. Σε ότι αφορά στην επιλογή της εταιρίας ορκωτών που έκανε το valuation και στο ερώτημα γιατί δεν επιλέχθηκε μεγάλη εταιρία της Big Four ή της Big Six η απάντηση κορυφαίου στελέχους της Lavipharm ήταν ότι πιστεύουμε ότι και οι μικρές εταιρίες μπορεί να κάνουν σωστά τη δουλειά και εν τέλει είναι απόλυτα νόμιμη η διαδικασία.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης