Τελευταία Νέα
Speculator

Αποχωρεί η KPMG από τον έλεγχο της Attica Bank, έρχεται η PwC - Όλο το παρασκήνιο

Αποχωρεί η KPMG από τον έλεγχο της Attica Bank, έρχεται η PwC - Όλο το παρασκήνιο
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν οι πατέντες που έχουν γίνει ειδικά στο χρόνο σύνταξης του ενημερωτικού δελτίου για τα warrants
Σχετικά Άρθρα
Σε αλλαγή ορκωτού ελεγκτή θα προχωρήσει στην επόμενη χρήση η Attica Bank ολοκληρώνοντας τη συνεργασία με την KPMG με την οποία το κλίμα δεν είναι το καλύτερο την τελευταία περίοδο. Η ελεγκτική εταιρία φαίνεται να έχει γίνει δέκτης ισχυρότατων πιέσεων για όλη την περίοδο που ελέγχει την Attica αλλά και την Τράπεζα της Ελλάδος γεγονός που δημιουργεί κινδύνους για την ίδια οι οποίοι είναι δυσανάλογοι των υποχωρήσεων που έχουν γίνει από την πλευρά της.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν οι πατέντες που έχουν γίνει ειδικά στο χρόνο σύνταξης του ενημερωτικού δελτίου για τα warrants αλλά και η κατ αρχήν συμφωνία που φύτρωσε την τελευταία ημέρα της προθεσμίας δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων εξαμήνου 2022 και μέσω της οποίας εμφανίστηκε ζημία της τάξεως των 300 εκ ευρώ.
Πρόκειται για ζημία για την οποία δεν έγινε καμία απολύτως πρόβλεψη στις οικονομικές καταστάσεις εξαμήνου παρά τις περί αντιθέτου προβλέψεις των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων. Μάλιστα η Τράπεζα έχει λάβει οδηγία από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να δημοσιεύσει ενιάμηνο με προβλέψεις (η Επιτροπή έκανε ότι δεν είδε τι συνέβη στο εξάμηνο) το ύψος των οποίων θα είναι άνω των 100 εκ ευρώ.
Βέβαια το ενιάμηνο καθυστερεί ενώ ο χρόνος είναι απολύτως πιεστικός καθώς ολοκληρώνεται η τρέχουσα χρήση και αν η αύξηση γίνει στο πρώτο τρίμηνο του 2022 το ενημερωτικό δελτίο δεν γίνει με τις χαλαρές προδιαγραφές του Covid αλλά και η τράπεζα μπορεί να έχει περιπέτειες με τον SSM.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τη θέση της KPMG στον τακτικό έλεγχο της Attica Bank θα αναλάβει σύμφωνα με πληροφορίες η PwC που φαίνεται να έχει συμφωνήσει.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης