Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Ο George Elliot και το Orasis μπαίνουν στην ΑΜΚ της Lavipharm ως Cornerstone Investor

Αποκάλυψη: Ο George Elliot και το Orasis μπαίνουν στην ΑΜΚ της Lavipharm ως Cornerstone Investor
Πόσα χρήματα και με ποια διαδικασία θα επενδύσουν στην αύξηση κεφαλαίου της Lavipharm
Συμφωνία με το fund Orasis του George Elliot έχει συνάψει σύμφωνα με πληροφορίες η Lavipharm και το Amrbosia Capital (Κύριος Ανάδοχος) προκειμένου αυτό να λειτουργήσει ως cornerstone investor καλύπτοντας τυχόν αδιάθετα δικαιώματα ώστε το ποσοστό του μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των 51 εκ ευρώ να διαμορφώνεται ελαφρώς χαμηλότερα του 5% (οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έως 4,5%).
Το ποσό που αναμένεται να τοποθετήσει το Orasis εφ' όσον υπάρχουν αδιάθετα δικαιώματα πράγμα ιδιαίτερα πιθανό είναι της τάξεως των 3 εκ ευρώ.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσό μπορεί να φτάσει και 5 εκ ευρώ αλλά αυτό θα σήμαινε ότι το ποσοστό του Orasis θα προσεγγίσει τα επίπεδα του 8% πράγμα που όμως δεν συνηθίζει να πράττει το συγκεκριμένο fund το οποίο περιορίζεται σε ποσοστά κάτω του 5% προκειμένου να αποφεύγει τις υποχρεώσεις δημοσιότητας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Lavipharm ξεκίνησε την 1η Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται με την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης στις 14 Δεκεμβρίου ενώ η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος προτίμησης ολοκληρώνεται στις 9 Δεκεμβρίου.
Το ύψος της αύξησης κεφαλαίου είναι έως 58 εκ ευρώ και θα εκδοθούν μέχρι και 170.588.235 νέες μετοχές με δικαίωμα προτίμησης για τους παλαιούς μετόχους 10,01868413773180 Νέες Μετοχές προς 0,34 ευρώ η κάθε μία, για κάθε μία (1) παλαιά μετοχή.

Αν η αύξηση κατά τη διάρκεια της περιόδου προτίμησης δεν καλυφθεί τότε θα ακολουθήσει ιδιωτική τοποθέτηση (εκεί θα μετέχει το Orasis) και το τελικό ποσό της αύξησης και άρα οι νέες μετοχές που θα εκδοθούν θα εξαρτηθεί από την κάλυψη της ιδιωτικής τοποθέτησης.
Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΓΣ της 30.8.2022 της Εταιρείας, παρέχεται δικαίωμα προεγγραφής (το «Δικαίωμα Προεγγραφής») στους Δικαιούχους που θα έχουν ασκήσει πλήρως τα δικαιώματα προτίμησής τους για την απόκτηση από κάθε ασκήσαντα Δικαιούχο, στην Τιμή Διάθεσης, Νέων Μετοχών που τυχόν θα μείνουν αδιάθετες μετά την εμπρόθεσμη άσκηση ή απόσβεση των δικαιωμάτων προτίμησης. Ειδικότερα, σύμφωνα με την από 23.11.2022 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, κάθε δικαιούχος Δικαιώματος Προεγγραφής, δύναται να το ασκήσει για την απόκτηση επιπλέον Αδιάθετων Μετοχών στην Τιμή Διάθεσης μέχρι 300% του αριθμού των μετοχών που προκύπτουν από την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης που ο εν λόγω δικαιούχος άσκησε.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης