Τελευταία Νέα
Speculator

Το ενιάμηνο της ΚΡΙ ΚΡΙ δείχνει μεγάλη πίεση στην κερδοφορία και αύξηση του ρίσκου - Καμπανάκι για τις πιστώσεις

Το ενιάμηνο της ΚΡΙ ΚΡΙ δείχνει μεγάλη πίεση στην κερδοφορία και αύξηση του ρίσκου - Καμπανάκι για τις πιστώσεις
H ΚΡΙ ΚΡΙ προχώρησε σε πρόβλεψη επισφαλών απαιτήσεων 580 χιλιάδων ευρώ έναντι μηδενικής την περυσινή χρονιά γεγονός που δείχνει πως αναγνωρίζει την αύξηση του ρίσκου

Η βουτιά κερδών της ΚΡΙ ΚΡΙ στο ενιάμηνο παρά την αύξηση των εσόδων κατά 24% έρχεται να επιβεβαιώσει την πίεση που ασκείται στην αγορά γάλακτος.
Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους, ανήλθαν σε €5,93 εκ., έναντι €15,02 εκ. το εννιάμηνο 2021 παρά την αύξηση και σε όγκο και πολύ περισσότερο σε αξία της αγοράς γιαουρτιού στην οποία ποντάρει η εταιρία ειδικά σε ότι αφορά στις εξαγωγές.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρον όμως είναι το γεγονός ότι οι απαιτήσεις αυξήθηκαν στα 37,1 εκ ευρώ ή σε ποσοστό της τάξεως του 60% γεγονός που δείχνει ότι αυξάνεται η πίστωση και κατά συνέπεια το ρίσκο της εταιρίας.
Την ίδια στιγμή και η εταιρία πληρώνει σε μεγαλύτερους χρόνους τους προμηθευτές της προκειμένου να καλύψει την πίστωση την οποία η ίδια δίνει με συνέπεια οι υποχρεώσεις της να έχουν αυξηθεί στα 28,3 εκ ευρώ από 17,3 εκ ευρώ.
Η εταιρία έχει επίσης αυξήσει το δανεισμό της κατά 3,5 εκ ευρώ ο οποίος πάντως παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΚΡΙ ΚΡΙ προχώρησε σε πρόβλεψη επισφαλών απαιτήσεων 580 χιλιάδων ευρώ έναντι μηδενικής την περυσινή χρονιά γεγονός που δείχνει πως αναγνωρίζει την αύξηση του ρίσκου.
Σε κάθε περίπτωση η εικόνα που εμφανίζει η εταιρία είναι ότι τα κόστη της αυξάνονται σημαντικά πιέζοντας ισχυρά τα περιθώρια κέρδους της. Ως μοναδικό αυτού της στην παρούσα συγκυρία είναι ο χαμηλός δανεισμός της γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να μην δέχεται σοβαρή επιβάρυνση από την αύξηση των επιτοκίων.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης