Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκλειστικό: Η εταιρική μπαμπούσκα του Νίκου Κοκλώνη, ο Αλβανός διαχειριστής και τα φέσια σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία

Αποκλειστικό: Η εταιρική μπαμπούσκα του Νίκου Κοκλώνη, ο Αλβανός διαχειριστής και τα φέσια σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία

Στο πλέγμα των εταιριών που φέρονται τον τίτλο Barkingwell, υπάρχει  σαφέστατο πλέγμα συναλλαγών τύπου μπαμπούσκα όπως και δημιουργούνται τεράστιες οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία

Την ώρα που έχει ξεσπάσει πολιτική αντιπαράθεση για την εταιρία Barkingwell Progress ΜΙΚΕ του κ. Νίκου Κοκλώνη και την ένταξή της στον Αναπτυξιακό με χρηματοδότηση 9,9 εκ ευρώ η εν λόγω εταιρία δεν είναι η μόνη που έχει τον τίτλο Barkingwell.
Τώρα, εκτός από τη νεοσυσταθείσα ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος ποιοι είναι οι μέτοχοι των υπολοίπων εταιριών.
Αναζητώντας τα στοιχεία από το ΓΕΜΗ προκύπτει ότι είναι εγγεγραμμένες πλην της Barkingwell Progress ΜΙΚΕ και οι Barkingwell Media ΑΕ, Barkingwell Media IKE και Barkingwell Staff Μονοπρόσωπη ΙΚΕ.
Μέσα από αυτές όμως φυτρώνουν άλλες τρεις εταιρίες εκ των οποίων οι δύο έχουν Αλβανό υπήκοο διαχειριστή με άδεια διαμονής έως το 2026.
Στο πλέγμα των εταιριών παλαιών και νέων υπάρχει σαφέστατο πλέγμα συναλλαγών τύπου μπαμπούσκα και δημιουργούνται τεράστιες οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και πιθανά και τρίτους.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Οι … Barkingwell

Η Barkingwell Progress ΜΙΚΕ ιδρύθηκε στις 23/11/2021 έχει ως μοναδικό εταίρο και διαχειριστή τον κ. Νίκο Κοκλώνη. Το κεφάλαιό της είναι 4.000 ευρώ και έχει ως αντικείμενο «ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ, ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ».
Η Barkingwell Media AE ιδρύθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 2017 με τον όνομα «KOKLONIS MEDIA IKE» και κατά τη σύστασή της ναι μεν ο κ. Κοκλώνης ήταν διαχειριστής αλλά δεν ήταν εταίρος.
Στο τέλος του 2020 η ΙΚΕ μετατράπηκε σε ΑΕ.
Τότε εταίροι της ΙΚΕ ήταν η “KOKLONIS GROUP OF COMPANIES INC” με 2.137.880 εταιρικά μερίδια και ο Νίκος Κοκλώνης με 66.120 εταιρικά μερίδια.
H KOKLONIS GROUP OF COMPANIES INC έχει ιδρυθεί το 2015 και έχει έδρα το Delaware των ΗΠΑ που αποτελεί τον παράδεισο των εξωχώριων αμερικάνικων εταιριών.
Από την έκθεση αποτίμησης της εταιρίας για να μετατραπεί σε ΑΕ ξεχωρίζουν 4 υπερπολυτελή αυτοκίνητα αξίας κτήσης 278 χιλιάδων ευρώ τα οποία είναι PORCHE CAYENNE, AUDI R,8 LAND ROVER και TESLA P1000
Με βάση την έκθεση αυτή η εταιρία είχε αρνητική καθαρή θέση 370 χιλιάδων ευρώ.
Μετά την μετατροπή της έχουν γίνει δύο αυξήσεις κεφαλαίου 3 εκατ ευρώ
Η τελευταία δημοσίευση που έχει γίνει στο ΓΕΜΗ είναι στα τέλη του 2021 ενώ δεν έχει ακόμα δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2021 παρ ότι έχει παρέλθει η σχετική προθεσμία και μάλιστα μετά από παράταση.
Το 2020 εμφάνισε έσοδα 4,6 εκ ευρώ και 733 χιλιάδες ευρώ ζημιές.
Από τις συναλλαγές με συνδεδεμένες εταιρίες προκύπτει ότι έγιναν αγορές αξίας 308 χιλιάδες ευρώ από την Barkingwell Staff MIKE, 1,2 εκ ευρώ απόν την EASY STARTER IKE και 53 χιλιάδες ευρώ από την Dealber IKE. Από τα στοιχεία αυτά προκύπτουν και άλλες δύο εταιρίες που διασυνδέονται με τον κ. Κοκλώνη.
H Barkingwell Media IKE είναι σε διαδικασία προεγγραφής και εκκρεμεί η γνωστοποίηση ΑΦΜ στο ΓΕΜΗ.
Η «BARKINGWELL STAFF ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.» ιδρύθηκε στις 16/10/2020 με κεφάλαιο 10.000 ευρώ που κατεβλήθη από την KOKLONIS GROUP OF COMPANIES INC και διαχειριστής για 20 χρόνια έχει οριστεί ο κ. Καγιούλης Ιωάννης. Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις του 2021 είχε έσοδα 5,4 εκ ευρώ και ζημία 158 χιλιάδες ευρώ. Και φαίνεται ότι έχει μεταφερθεί τζίρος από τις δραστηριότητες Κοκλώνη στη συγκεκριμένη εταιρία. Μάλιστα η BARKINGWELL STAFF ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε εμφανίζεται να έχει φεσώσει τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο που χρωστά 1,5 εκ ευρώ και 2 εκ ευρώ αντίστοιχα.

Οι … «παράπλευρες»

Εν τω μεταξύ η EASY STARTER ΙΚΕ που αποκαλύπτεται από τις οικονομικές καταστάσεις της BARKINGWELL MEDIA AE τελεί σε αναστολή καταχώρησης λόγω του ότι δεν έχει προβεί σε πιστοποίηση καταβολής αρχικού κεφαλαίου εντός ενός (1) μήνα από την
σύστασή της, ως ώφειλε καθώς είναι ΙΚΕ με κεφαλαιακές εισφορές. Η εταιρία έχει ιδρυθεί τον Ιούνιο του 2015 από την KOKLONIS GROUP OF COMPANIES INC και έχει ως διαχειριστή από το 2017 τον κ. META ARMANDO KIERSTO Αλβανός υπήκοος με άδεια διαμονής στην Ελλάδα έως το 2026. Η εταιρία το 2020 είχε τζίρο 1,2 εκ ευρώ και ζημία 50 χιλιάδες ευρώ και μπορεί να γίνει αντιληπτό το σύνολο του τζίρου τους έγινε με πωλήσεις προς την Barkingwell MEDIA AE. Στο τέλος του 2020 χρωστούσε σε φόρους και τέλη 450 χιλιάδες ευρώ και προς ασφαλιστικά ταμεία 550 χιλιάδες ευρώ εκ των οποίων είναι προφανές ότι υπήρχε σημαντικό ποσοστό ληξιπρόθεσμων οφειλών.
H DEALBER ιδρύθηκε από μια άλλη εταιρία συμφερόντων Κοκλώνη το 2015 τη FAST CAPITAL MIKE και έχει επίσης ως διαχειριστή τον Αλβανό Υπήκοο META ARMANDO KIERSTO. Η DEALBER δεν έχει δημοσιεύσει οικονομικά στοιχεία από το 2016 και ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει. Σημειώνεται ότι η Dealber είναι η εταιρία που έχει εμπλακεί το 2016 στο σκάνδαλο με την μη παράδοση ηλεκτρονικών συσκευών που πουλούσε θεωρητικά φθηνά αλλά ουδείς μπήκε φαίνεται στον κόπο να ελέγξει τι γίνεται και συνεχίζει τουλάχιστον έως και το 2020 να κάνει συναλλαγές.
Η FAST CAPITAL που «φυτρώνει» μέσω της DEALBER επίσης ιδρύθηκε το 2015 (Ιούνιος) από την MERSIST LIMITED με κεφάλαιο 5000 ευρώ και διαχειριστής είναι ο κ. Νίκος Κοκλώνης. Η εταιρία έχει αρνητική καθαρή θέση 2,4 εκ ευρώ!!! Η εταιρία έχει υποχρεώσεις 6 εκ ευρώ και στις χρήσεις 2021 και 2020 είχε μηδενικό κύκλο εργασιών και ζημίες 550 χιλιάδες και 600 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα!!!

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης