Τελευταία Νέα
Speculator

Σοκ στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προκαλεί η αναβάθμιση Νίκου Παπαδήμου

Σοκ στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προκαλεί η αναβάθμιση Νίκου Παπαδήμου
  • Ανησυχία για τον έλεγχο των ενημερωτικών δελτίων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Σχετικά Άρθρα

Αναταράξεις προκαλεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η τοποθέτηση στη θέση του Α' Αντιπρόεδρου της ΕΛΤΕ του μέχρι την περασμένη Παρασκευή  Προϊσταμένου του τμήματος Ελέγχων κ. Νικόλαου Παπαδήμου.
Και αυτό διότι ο κ. Παπαδήμος επί χρόνια χειριζόταν τη διαδικασία ελέγχου των ενημερωτικών δελτίων έχοντας τεράστια εμπειρία ενώ γνώριζε άπταιστα αγγλικά ,γεγονός που του έδινε τη δυνατότητα ελέγχου και δελτίων στην αγγλική όπως έχει δοθεί δικαίωμα από την ίδια την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Η αποχώρηση Παπαδήμου έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στην Επιτροπή παρά το γεγονός ότι γνώριζαν ότι είχε θέσει υποψηφιότητα στη διαδικασία για την επιλογή Αντιπροέδρου της ΕΛΤΕ και ήταν μεταξύ των τριών επικρατέστερων να λάβουν τη θέση με βάση τη λίστα που συνέταξε το ΑΣΕΠ και προώθησε στον υφυπουργό κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΒΝ ο Παπαδήμος διοριζόταν Αντιπρόεδρος και στην πρώτη απόφαση του υφυπουργού η οποία ουδέποτε δημοσιεύτηκε και στην οποία ο κ. Γιαννόπουλος (τελικά ως γνωστόν τοποθετήθηκε Πρόεδρος) δεν καταλάμβανε καμία θέση.
Ωστόσο παρά το γεγονός ότι ήταν πολύ πιθανή η αποχώρηση Παπαδήμου... στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φαίνεται ότι η διοίκηση το είχε πάρει αψήφιστα.
Και αιφνιδιάστηκε όταν διαπίστωσε ότι όχι μόνο δεν υπήρχε κανένας ενδιαφερόμενος να αναλάβει τη θέση αλλά στις προτάσεις που έγιναν η μία άρνηση διαδεχόταν την άλλη.

Μπροστά στο αδιέξοδο που δημιουργείται η ηγεσία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς οδηγείται στη λύση να τοποθετήσει στη θέση του κ. Παπαδήμου τον αρχαιότερο υπάλληλο της αρμόδιας Διεύθυνσης που εποπτεύει τις εισηγμένες εταιρίες.
Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι αν η επόμενη ημέρα μετά την αποχώρηση Παπαδήμου θα βρει την Επιτροπή απογυμνωμένη στον έλεγχο των ενημερωτικών με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κινδύνους που αναλαμβάνει η ίδια Επιτροπή και το Διοικητικό της Συμβούλιο που εγκρίνει την ακρίβεια και την πληρότητα των Ενημερωτικών Δελτίων.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης