Τελευταία Νέα
Speculator

Frigoglass: Η παραίτηση Αϊβάζη, τα ερωτήματα και η νέα αναδιάρθρωση που ανακοινώνεται και δεν έρχεται

Frigoglass: Η παραίτηση Αϊβάζη, τα ερωτήματα και η νέα αναδιάρθρωση που ανακοινώνεται και δεν έρχεται
Τι σημαίνει η οπαραίτηση του κ. Ιορδάνη Αϊβάζη
Σχετικά Άρθρα

Έχουν περάσει σχεδόν 40 ημέρες από τότε που η Frigoglass μέσω των οικονομικών καταστάσεών της ανακοίνωσε ότι βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία υποστήριξης από μερίδα των ομολογιούχων της προκειμένου να ανταπεξέλθει χρηματοοικονομικά.
Η PwC που ελέγχει τις οικονομικές καταστάσεις έκανε λόγο για ουσιώδη αβεβαιότητα αλλά χωρίς να διαφορποιείται.
Παρ όλα αυτά μέχρι σήμερα σχέδιο υποστήριξης δεν έχει ανακοινωθεί.
Αντιθέτως χθες ανακοινώθηκε η παραίτηση ενός πολύ έμπειρου στα χρηματοοικονομικά μέλους του ΔΣ και Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου κ. Ιορδάνη Αϊβάζη χωρίς επισήμως όπως άλλωστε συνηθίζεται να ανακοινωθούν οι λόγοι της παραίτησης.
Μετά την παραίτηση δεν προστέθηκε άλλο μέλος στο ΔΣ και ο νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου προέρχεται εκ των έσω.
Το ερώτημα βεβαίως που τίθεται στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και δεδομένων των προβλημάτων της εταιρίας είναι αν η αποχώρηση Αϊβάζη είναι τυχαία.

Η ανακοίνωση

Σημειώνεται ότι στα τέλη του περασμένου μήνα η Frigoglass είχε αναφέρει ότι «μία επιτροπή απαρτιζόμενη από κατόχους ομολογιών προνομιακής εξασφάλισης ποσού €260 εκατ. και λήξεως το 2025 (οι «Ομολογίες λήξεως 2025»), που εκπροσωπούν το 56,9% του ανεξάρτητου υπολειπόμενου κεφαλαίου των Ομολογιών λήξεως 2025 (η «Επιτροπή Ομολογιούχων»), έχει υποβάλει πρόταση δυνάμει της οποίας η Επιτροπή Ομολογιούχων και η Frigoglass αναμένεται να συμφωνήσουν επί μίας σύμβασης υποστήριξης (η «Συμφωνία Υποστήριξης») η οποία προβλέπει (i) δέσμευση της Επιτροπής Ομολογιούχων για τη χορήγηση ενδιάμεσης προνομιακής χρηματοδότησης αξίας €30 εκατ. για ρευστότητα και άλλους εταιρικούς σκοπούς (η «Ενδιάμεση Χρηματοδότηση»), (ii) πάγωμα (standstill) των υποχρεώσεων καταβολής του επιτοκίου των Ομολογιών λήξεως 2025 αναφορικά με τις δύο προγραμματισμένες ημερομηνίες καταβολής επιτοκίου για το 2023 (δηλαδή για Φεβρουάριο και Αύγουστο 2023) και (iii) υποστήριξη της Επιτροπής Ομολογιούχων για μία ευρύτερη κεφαλαιακή αναδιάρθρωση με όρους που θα διαπραγματευτούν καλή τη πίστη το συντομότερο δυνατόν.
Ωστόσο νεώτερο δεν υπάρχει και η εκτίναξη των επιτοκίων φαίνεται ότι δυσκολεύει περισσότερο την κατάσταση και φαίνεται πλέον μονόδρομος ακόμα και η αλλαγή ιδιοκτησίας της εταιρίας καθώς ο «πολύς» κατά τα άλλα βασικός μέτοχος δεν βάζει το χέρι στην τσέπη σταθερά κάνοντας επί χρόνια business με τα χρήματα άλλων και μοναδική σταθερή κατάληξη την τελευταία δεκαετία την … επόμενη αναδιάρθρωση.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης