Τελευταία Νέα
Speculator

Μπλε Κέδρος: Αποχωρεί ο πεθερός, έρχεται ο γαμπρός και Ορκωτός της FRS Ελεγκτική που έχει αρνητικά κεφάλαια

Μπλε Κέδρος: Αποχωρεί ο πεθερός, έρχεται ο γαμπρός και Ορκωτός της FRS Ελεγκτική που έχει αρνητικά κεφάλαια
Ο κ. Χυτήρογλου είναι γαμπρός του αποχωρούντα Αριστείδη Σφούνου καθώς έχει νυμφευτεί την κόρη του κα Ελένη Σφούνου η οποία είναι και ένας από τους μετόχους της FRS
Στις 23 του μήνα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ η οποία καλείται να αποφασίσει την αλλαγή μέλους της Επιτροπής Ελέγχου και συγκεκριμένα του Προέδρου της.
Σύμφωνα με το πληροφοριακό υλικό της Γενικής Συνέλευσης ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης θα παρουσιάσει στους μετόχους την από 02.11.2022 εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου περί εκλογής του κ. Κωνσταντίνου Χυτήρογλου, ορκωτού ελεγκτή λογιστή, ως μέλους της Επιτροπής Ελέγχου, τρίτου, ανεξάρτητου, προς την Εταιρεία, σε αντικατάσταση του αποχωρούντος κ. Αριστείδη Αντωνίου Σφούνου, σύμφωνα με την οποία ο κ. Κωνσταντίνος Χυτήρογλου κρίθηκε κατάλληλος προς συμμετοχή στην Επιτροπή Ελέγχου, καθώς συντρέχουν στο πρόσωπό του όλα τα τυπικά και ουσιαστικά κριτήρια του άρθ. 44 του Ν. 4449/2017, ήτοι το κριτήριο της ατομικής καταλληλότητας, της επαρκούς γνώσης στον τομέα της ελεγκτικής λογιστικής και στον τομέα που δραστηριοποιείται η Εταιρεία, καθώς κριτήριο της ανεξαρτησίας κατ’ άρθ. 9 παρ. 1 και 2 ν. 4706/2020.

Τα κριτήρια

Επίσης σύμφωνα πάντα με το πληροφοριακό υλικό για την ανωτέρω πρόταση προς τη Γενική Συνέλευση, το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβε υπόψη την από 31.10.2022 εισήγηση της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων, στην οποία η Επιτροπή κατέληξε αφού εξέτασε και διακρίβωσε ότι στο πρόσωπο του υποψήφιου μέλους πληρούνται το κριτήριο της επαρκούς γνώσης και εμπειρίας στην ελεγκτική ή λογιστική, καθώς και στον τομέα που δραστηριοποιείται η Εταιρεία, β) τα κριτήρια ανεξαρτησίας του ν. 4706/2020, γ) τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στον Κανονισμό Λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου, δ) τα προσόντα της προσωπικής ακεραιότητας, εντιμότητας και καλής φήμης, έχοντας αξιολογήσει για το σκοπό αυτό το βιογραφικό του σημείωμα και όλα τα έγγραφα, δηλώσεις και πληροφορίες που αντλήθηκαν από τον ίδιο και την Εταιρεία, ιδίως σχετικά με την επαγγελματική εμπειρία και δραστηριότητά του και τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά του προσόντα.

O… γαμπρός

Προφανώς και όλα αυτά δεν αμφισβητούνται για τον ένα από τους δύο ορκωτούς της FRS Ελεγκτική τον κ. Χυτήρογλου (ο άλλος είναι ο κ. Αστέριος Κουφός).
Αυτό όμως που έχει ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Χυτήρογλου είναι γαμπρός του αποχωρούντα Αριστείδη Σφούνου καθώς έχει νυμφευτεί την κόρη του κα Ελένη Σφούνου η οποία είναι και ένας από τους μετόχους της FRS.

Αρνητικά κεφάλαια

H FRS Ελεγκτική είναι μια ακόμα Ελεγκτική με αρνητική καθαρή θέση μετά την Delta Partners.
Η FRS είχε το 2021 αρνητική καθαρή θέση 298 χιλιάδες ευρώ και το 2020 επίσης αρνητική καθαρή θέση 75 χιλιάδες ευρώ.
Ο κύκλος εργασιών της το 2021 ήταν 98 χιλιάδες ευρώ και οι ζημίες μετά από φόρους 222 χιλιάδες ευρώ.
Το εντυπωσιακό είναι ότι η εταιρία που αθροιστικά το 2020 και το 2021 είχε κύκλο εργασιών 225 χιλιάδες ευρώ έχει εμπορικές απαιτήσεις 1,073 εκ ευρώ αλλά και εμπορικές υποχρεώσεις (ακίνητες σχεδόν στις χρήσεις) 1,33 εκ ευρώ.
Επίσης το 2021 έχει αυξηθεί ο δανεισμός της κατά 160 χιλιάδες ευρώ ποσό μεγαλύτερο από τον ετήσιο κύκλο εργασιών της.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης