Τελευταία Νέα
Speculator

Ποια είναι η ΧΑΝΙΩΝ ΑΕΕΑΠ που έλαβε άδεια 31/10 από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς - Οι μέτοχοι και τα ακίνητα

Ποια είναι η ΧΑΝΙΩΝ ΑΕΕΑΠ που έλαβε άδεια 31/10 από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς - Οι μέτοχοι και τα ακίνητα
Η προσπάθεια λήψης αδείας και ο λόγος που το επταμελές ΔΣ έγινε πενταμελές.
Μετά από προσπάθεια ενός έτους η ΧΑΝΙΩΝ ΑΕΕΑΠ έλαβε χθες 31 Οκτωβρίου 2022 την σχετική άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Πρόκειται για μια ΑΕΕΑΠ η οποία είναι θυγατρική της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων και της ΚΡΗΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΕ.

Το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας 36.009.750 ευρώ εκ των οποίων 800.000 ευρώ αποτελούν καταβολή μετρητών που θα καταβάλει η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και τα υπόλοιπα εισφορά ακινήτων από τους δύο μετόχους.
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων θα έχει στη Χανίων ΑΕΕΑΠ ποσοστό 60,6176% και το υπόλοιπο 39,3824% θα ανήκει στην Κρητικά Ακίνητα ΑΕ.

Η τελευταία είναι θυγατρική κατά 74% της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων η οποία άμεσα και έμμεσα θα ελέγχει ποσοστό που αγγίζει το 90% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.
Ο αριθμός των ακινήτων που θα εισφερθεί ανέρχεται σε εβδομήντα τρία τα οποία αποτιμήθηκαν σε 35.209.750 ευρώ. Όλα τα ακίνητα βρίσκονται στην Κρήτη και μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται το εμπορικό κέντρο OLEΑ που βρίσκεται στην Περιφερειακή Οδό Κισάμου Χανίων.

Τα μέλη του πρώτου ΔΣ της ΧΑΝΙΩΝ ΑΕΕΑΠ είναι οι Γεώργιος Ανδρουλάκης, Γεώργιος Μπαουράκης, Γεώργιος Παναγιώτου, Αλέξανδρος Περιβολάκης και Νικόλαος Ποθουλάκης.
Επισημαίνεται ότι αρχικά είχε αποφασιστεί το Διοικητικό Συμβούλιο να είναι επταμελές αλλά τελικά κατέληξε σε πενταμελές καθώς από τα δύο προτεινόμενα μέλη δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν φορολογική ενημερότητα που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής σε ΔΣ ΑΕΕΑΠ.
Την ευθύνη για τη καθημερινή λειτουργία της εταιρίας θα έχουν οι κ.κ. Γεώργιος Ανδρουλάκης και Ιωάννης Δαμανάκης.
Ο κ. Ανδρουλάκης που θα είναι και ο CEO σήμερα Αντιπρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κρητικά Ακίνητα.
Ο κ. Δαμανάκης σήμερα είναι επικεφαλής της Μονάδας Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων και στέλεχος της Κρητικά Ακίνητα.
Θεματοφύλακας της ΑΕΕΑΠ αναμένεται να είναι η Solidus ΑΕΠΕΥ

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης