Τελευταία Νέα
Speculator

Θαύμα: Η Εφορία κατάσχει 3,114 εκατ ευρώ του Κυπριώτη εις χείρας Hotel Brain που έχουν προκαταβληθεί!!!

Θαύμα: Η Εφορία κατάσχει 3,114 εκατ ευρώ του Κυπριώτη εις χείρας Hotel Brain που έχουν προκαταβληθεί!!!

Το καυτό ερώτημα της παράκαμψης των πιστωτών Κυπριώτη από τη συμφωνία μίσθωσης με τη Hotel Brain

Σχετικά Άρθρα

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για τη συμφωνία της Hotel Brain με τον όμιλο Κυπριώτη προκειμένου η πρώτη να αναλάβει τη διαχείριση των ξενοδοχείων του άρχισαν τα παρατράγουδα.
Η ΔΟΥ Ρόδου προχώρησε σε κατάσχεση εις χείρας τρίτων και το Ειρηνοδικείο Αθηνών με απόφασή του στις 5/10/2022 ορίζει τα μισθώματα από την από τη συμφωνία δεν θα αποδίδονται στην Κυπριώτης αλλά θα δεσμεύονται υπέρ της ΔΟΥ Ρόδου.

Η Hotel Brain μετά τη δικαστική απόφαση οφείλει στο μέλλον να παρακρατά τα μισθώματα και δεν θα εξοφλήσει την οφειλή της προς την Κυπριώτης ή άλλων τρίτων έως του ύψους της επιβληθείσης κατάσχεσης, ήτοι έως το ποσόν 3.114.445,80 ευρώ.
Βέβαια το ζήτημα που προκύπτει είναι ότι με τη συμφωνία των δύο μερών η Hotel Brain θεωρητικά έχει προκαταβάλλει τα μισθώματα για το 2023 και το 2024.
Η απορία που υπάρχει ωστόσο είναι πως μπορεί να καταβλήθηκε προκαταβολή όταν υπάρχουν άλλες οφειλές της Κυπριώτης προς τρίτους. Δεν υπήρχαν δεσμεύσεις; Δεν είχαν γίνει νομικές ενέργειες ή με κάποιο μαγικό τρόπο όχι κατ ανάγκη σύννομο παρακάμφθηκαν όλα αυτά;

Κενά ανακοινώσεων

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ Hotel Brain και Ομίλου Κυπριώτη είχε αναφερθεί ότι η συνεργασία «διασφαλίζει πλέον το μέλλον των ξενοδοχείων και θωρακίζει τη ρευστότητα του Ομίλου και συμμετέχει στη μελλοντική υπεραξία από τη λειτουργία των ξενοδοχείων υπό την αιγίδα της HotelBrain». Ωστόσο είναι άγνωστο το ύψος της συμφωνίας αλλά και καμία άλλη παράμετρος που να περιγράφει το πλαίσιο των συμφωνηθέντων.

Επίσης δεν έχει καμία απολύτως αναφορά για το αν και κατά πόσο ο πιστωτής HIG που έχει αγοράσει δάνεια της τάξεως των 130 εκ ευρώ από τις συστημικές τράπεζες είχε γνώση και συναίνεση επί της συμφωνίας. Και αυτό δεν έγινε γιατί πολύ απλά η συμφωνία τελεί εν αγνοία του δανειστή του ομίλου Κυπριώτη ο οποίος ουσιαστικά αποκλείεται από τα μισθώματα και ο δανεισμός των ξενοδοχείων Κυπριώτη παραμένει μη εξυπηρετούμενος.
Βέβαια δεν είναι μόνο η HIG την οποία δεν πληρώνει ο όμιλος Κυπριώτη καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι εκκρεμούν οι αποφάσεις από δικαστικές προσφυγές και άλλων με αποτέλεσμα να γεννάται το ερώτημα τι μέλλον υπάρχει στη συμφωνία μίσθωσης που εξαγγέλθηκε με τυμπανοκρουσίες.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης