Τελευταία Νέα
Speculator

Η επανεμφάνιση Αλβέρτη μετά το Δουζόγλου στην Polygreen και η «περιπετειώδης» εξαγορά για είσοδο στην ανακύκλωση

Η επανεμφάνιση Αλβέρτη μετά το Δουζόγλου στην Polygreen και η «περιπετειώδης» εξαγορά για είσοδο στην ανακύκλωση
Το γαϊτανάκι των κινήσεων της νέας εταιρίας του ομίλου Πολυχρονόπουλου.
Σχετικά Άρθρα

Ήταν αρχές Δεκεμβρίου του 2019 όταν για πρώτη φορά εκπρόσωπος του ομίλου Δουζόγλου ο Λαυρέντης Αλβέρτης έδινε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ μετά από σειρά δημοσιευμάτων που έθεταν ερωτηματικά για τις κινήσεις του ομογενούς επιχειρηματία από τη Βενεζουέλα.
Τότε είχε μιλήσει για επενδύσεις, μέχρι και ίδρυση ΑΑΕΑΠ και έκτοτε εξαφανίστηκε μέχρι που εμφανίστηκε σε άλλο όμιλο του κ. Θανάση Πολυχρονόπουλου στις αρχές του 2021 και συγκεκριμένα στην εταιρία Polygreen η οποία ιδρύθηκε το 2020, ως Αντιπρόεδρος του ΔΣ και ως Γενικός Διευθυντής.
Πριν από λίγο διάστημα η Polygreen η οποία έχει μεγαλώσει με ταχείς ρυθμούς ανακοίνωσε τη συγχώνευση με την Μονοπρόσωπη ΑΕ Βασιλακόπουλος Ανακύκλωση η οποία εκπροσωπήθηκε για τις διαδικασίες της συγχώνευσης από τον κ. Λαυρέντη Αλβέρτη.

Σε μια …ημέρα

Το ενδιαφέρον είναι ότι η εν λόγω εταιρία ιδρύθηκε μόλις στις αρχές του 2022 και προήλθε από τη διάσπαση της Γ. ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ A.E. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΑΠΟΡΡΙΜMΑΤΩΝ με το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο να αναλαμβάνουν οι μέτοχοι της δεύτερης. Στις 1/3/2022 μέλη του ΔΣ είναι και οι ιδρυτές μέτοχοι της ομώνυμης εταιρίας.
Την επόμενη ημέρα 2/3/2022 το ΔΣ αλλάζει και αναλαμβάνουν οι ΚΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ,ΤΣΟΥΜΠΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ, ΑΛΒΕΡΤΗΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΛΗ-ΑΝΝΑ και η εταιρία μετατρέπει το καταστατικό της και γίνεται μονοπρόσωπη ΑΕ.

Ακολουθεί η συγχώνευση όπου στο σχέδιο αναφέρεται ότι μοναδικός μέτοχος και των δύο εταιριών είναι το ίδιο πρόσωπο δηλαδή η Polygreen Limited με έδρα την Κύπρο.
Βέβαια στο σχέδιο σύμβασης για τη διάσπαση του κλάδου διαχείρισης αποβλήτων που περιήλθε στον έλεγχο της Polygreen η Βασιλακόπουλος αναφέρει πως ο στόχος είναι η μεγαλύτερη οργανωτική αυτονομία και ευελιξία για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες του κλάδου.
Με την ευελιξία προφανώς εννοούσε την πώληση.

Η αποτίμηση της εταιρίας ήταν 575 χιλιάδες ευρώ και έγινε από την UHY Axon.
Το σύνολο του ενεργητικού του διασπώμενου κλάδου ήταν 2 εκατ ευρώ περίπου και οι υποχρεώσεις 1,5 εκατ ευρώ περίπου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Polygreen το 2021 έκανε τρεις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου συνολικού ύψους 2,3 εκατ ευρώ.
Στην πρώτη και μοναδική δημοσιευμένη οικονομική χρήση είχε έσοδα της τάξεως των 50 χιλιάδων ευρώ και ζημίες που άγγιξαν τις 400.000 ευρώ.
Ο τζίρος της προήλθε εξ ολοκλήρου από συναλλαγές με συνδεδεμένα μέρη.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankinhnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης