Τελευταία Νέα
Speculator

Τα ελληνικά παράδοξα - Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πληρώνει Ελεγκτές που τους απασχολούν… Ευρωβουλευτές

Τα ελληνικά παράδοξα - Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πληρώνει Ελεγκτές που τους απασχολούν… Ευρωβουλευτές
Η περίπτωση του αποσπασμένου στελέχους του κλάδου Ελεγκτών στην Εύα Καϊλή.

Την ώρα που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αντιμετωπίζει ελλείψεις προσωπικού και αναζητεί τρόπους να αναπληρώσει στελέχη που αποχωρούν φαίνεται ότι έχει ένα ακόμα πονοκέφαλο. Αυτόν της απόσπασης χωρίς τη θέλησή της στελεχών σε βουλευτικά γραφεία.
Οι αποσπάσεις όμως και στερούν ανθρώπινους πόρους από την Επιτροπή αλλά κυρίως τη φορτώνουν με άχρηστες δαπάνες καθώς και τη μισθοδοσία αλλά ακόμα και τις υπερωρίες των ατόμων που αποσπώνται τις επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στελέχους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με σημαντική εμπειρία από τον κλάδο των Ελεγκτών (κλάδος στον οποίο πάσχει η Επιτροπή) το οποίο έχει αποσπαστεί στο γραφείο της Ευρωβουλευτού κας Εύας Καϊλή από το 2020 με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα.
Πρόκειται για στέλεχος με πολύ καλό βιογραφικό και γνώση τεσσάρων ξένων γλωσσών που θα μπορούσε να αξιοποιείται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία σημειωτέον φαίνεται ότι αποτελεί μόνο στα χαρτιά Ανεξάρτητη Αρχή.

Και θα μπορούσε να αξιοποιείται καθώς έχει θητεύσει και στη Διεύθυνση Φορέων αλλά και στη Διεύθυνση Ελέγχου.
Το στέλεχος αυτό που γράφει στο βιογραφικό του την εμπειρία του Ευρωκοινοβουλίου έχοντας προηγουμένως συμμετάσχει και σε επιτροπές της ΕΕ για λογαριασμό της Κεφαλαιαγοράς μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την Ευρωβουλευτή αλλά είναι σαφές ότι το λογαριασμό πληρώνει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης