Τελευταία Νέα
Speculator

Prodea: Είσοδο στην οικιστική ανάπτυξη με επένδυση 45 εκατ. ευρώ

Prodea: Είσοδο στην οικιστική ανάπτυξη με επένδυση 45 εκατ. ευρώ
Εξακολουθεί να θέλει ο βασικός μέτοχος να προχωρήσει σε αύξηση της διασποράς μέσω διάθεσης 10-15% του συνόλου των μετοχών.

Είσοδο στην αγορά οικιστικής ανάπτυξης με συνολική επένδυση 45 εκατ. ευρώ προωθεί η Prodea.
Συγκεκριμένα, η εισηγμένη απέκτησε έναντι 17 εκατ. ευρώ πέντε εταιρείες στις οποίες ανήκουν εννέα οικιστικά οικόπεδα, στα οποία θα ανεγερθούν κατοικίες που πρόκειται είτε να πωληθούν, είτε να μισθωθούν.

Απώτερος στόχος της Prodea, όπως ανέφεραν στελέχη της εταιρείας σε ενημέρωση δημοσιογράφων είναι να δοκιμάσει την συγκεκριμένη αγορά στην Ελλάδα για οικιστικές κατοικίες και τελικά να τις εκμεταλλευθεί είτε μέσω πώλησης είτε μέσω μισθώσεων.
Eιδικότερα, το χαρτοφυλάκιο Built to sale περιλαμβάνει 4 οικοπεδικές εκτάσεις, συνολικής επιφάνειας άνω των 7.000 τ.μ., εντός των οποίων θα ανεγερθούν διαμερίσματα συνολικής επιφάνειας περίπου 7.000 τ.μ.. Βρίσκονται στις περιοχές:

Νέα Ερυθραία, Πολιτεία, Αγία Παρασκευή και Χαλάνδρι. Σκοπός της Prodea για το χαρτοφυλάκιο είναι η ανάπτυξη και πώληση του τελικού προϊόντος.
Αντίστοιχα, στο χαρτοφυλάκιο Built το rent στόχος είναι η ανάπτυξη 150 οικιστικών κατοικιών πρός μίσθωση.
Σ’ αυτό το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονται 5 οικοπεδικές εκτάσεις, συνολικής επιφάνειας της τάξης των 1.700 τ.μ., εντός των οποίων θα ανεγερθούν διαμερίσματα συνολικής επιφάνειας της τάξης των 5.500 τ.μ., καθώς και ένα πλήρως μισθωμένο ακίνητο, συνολικής επιφάνειας 1.200 τ.μ., το οποίο διαθέτει 24 διαμερίσματα.
Η Prodea συνεργάζεται με έμπειρη ομάδα ειδικών με αποδεδειγμένη τεχνογνωσία και εμπειρία στην ανάπτυξη, πώληση και διαχείριση οικιστικών projects.
Η συνολική επένδυση για τα συγκεκριμένα projects αναμένεται να είναι της τάξης των 45 εκατ. ευρώ ενώ στόχος της Prodea είναι η περαιτέρω δραστηριοποίησή της στον οικιστικό κλάδο που θα μπορούσε δυνητικά να ανέλθει σε επενδύσεις 200 εκατ. ευρώ εάν οι συνθήκες της αγοράς το επιτρέψουν.
Τα ανωτέρω projects έρχονται να προστεθούν σε προηγούμενη απόκτηση της Prodea ενός οικοπέδου στην περιοχή του Ελληνικού, συνολικής επιφάνειας της τάξης των 2.500 τ.μ., στο οποίο δρομολογείται η ανάπτυξη διαμερισμάτων συνολικής επιφάνειας 2.800 τ.μ.
Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό χαρτοφυλάκιο επενδύσεων της εταιρείας ανέρχεται σε 785 εκατ. ευρώ που αφορά δυο κατηγορίες ακινήτων (γραφεία – logustics) και εκ των οποίων το 54% αφορά υπογεγραμμένα projects τα οποία βρίσκονται εν εξελίξει.

Αναφορικά με την αύξηση της διασποράς, η διοίκηση επανέλαβε την πρόθεση του βασικού μετόχου να διαθέσει μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης ποσοστό 10-15% σε Έλληνες θεσμικούς και family offices.
Μάλιστα τόνισε πως αν προλάβει θα το προχωρήσει ακόμα και μέσα στον Αύγουστο.
Η διάθεση θα γίνει με βάση την εσωτερική αξία της μετοχής (ΝΑV), ήτοι 70 εκατ. ευρώ για το 5%.

Δ.Π.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης