Τελευταία Νέα
Speculator

Όμιλος Κυπριώτη: Μεγαλοξενοδόχος με τα λεφτά των άλλων και μετά την εξαγορά των δανείων από τη HIG

Όμιλος Κυπριώτη: Μεγαλοξενοδόχος με τα λεφτά των άλλων και μετά την εξαγορά των δανείων από τη HIG
Καθυστερήσεις πληρωμών στο προσωπικό με επιπτώσεις στον τουρισμό της Κω...
Σχετικά Άρθρα

Μπορεί κάποιος να αγοράσει κόκκινα δάνεια αλλά την ίδια στιγμή ο οφειλέτης να συνεχίζει να κάνει πάρτι;
Αν βιαστήκατε να απαντήσετε καταφατικά, χάσατε γιατί βρίσκεστε στην Ελλάδα όπου ναι μεν η HIG αγόρασε τα δάνεια του ομίλου Κυπριώτη αλλά κουμάντο κάνει ο οφειλέτης.
Τα δάνεια πούλησαν οι τράπεζες Eurobank, Πειραιώς και Attica και ξεμπέρδεψαν, αφού ξόδεψαν άπλετο χρόνο στις δικαστικές αίθουσες ενώ ο αγοραστής ήταν η HIG που πλήρωσε ζεστά και μετρητά πάνω από 80 εκ ευρώ.
Παρ όλα αυτά ο όμιλος Κυπριώτη συνεχίζει να μην αποπληρώνει τίποτα και την ίδια στιγμή καρπώνεται ό,τι μπορεί να καρπωθεί από τη λειτουργία των ξενοδοχείων.
Έτσι το νησί της Κω που φέτος έχει αυξημένες αφίξεις είναι όμηρος του ομίλου Κυπριώτη όπως και οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία του όπου παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις πληρωμών.
Και είναι όμηρος γιατί οι ξενοδοχειακές μονάδες Κυπριώτη είναι μεγάλου μεγέθους και δεν έχουν ούτε ανακαινιστεί ούτε οι υποδομές τους υποστηρίζονται με τον κίνδυνο της δυσφήμισης του προϊόντος του νησιού να είναι αυξημένος.

Ο όμιλος διαθέτει πέντε (5) ξενοδοχεία , τεσσάρων και πέντε (4 & 5) αστέρων, οι οποίες διαθέτουν εν συνόλω 1.522 δωμάτια και 5.079 κλίνες, με τις ονομασίες: «Kipriotis Village», «Kipriotis Hippocrates», «Kipriotis Maris» «Kipriotis Panorama», «Kipriotis Aqualand», καθώς και δύο συνεδριακά κέντρα με συνολική χωρητικότητα τουλάχιστον 5.500 συνέδρων
Πάντως οι καθυστερήσεις στις καταβολές μισθών ΄που φτάνουν στο τρίμηνο έχουν αρχίσει να δημιουργούν ανησυχία στο προσωπικό και ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος τι θα συμβεί αν εκδηλωθούν αντιδράσεις με την τουριστική περίοδο να βρίσκεται στο φουλ
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2020 είχε τεράστιες απώλειες τζίρου ρίχνοντας τις ευθύνες τότε στις τράπεζες αλλά αποτελεί ένα μείζον ερώτημα πως μπορείς να «πετύχεις» να γράφεις τζίρο 3,8 εκ ευρώ από 25,7 εκ το 2019 και να γράφεις ζημία 7,2 εκ ευρώ

Η καθαρή θέση εμφανίζεται αρνητική κατά 33 εκ ευρώ και οι συσσωρευμένες ζημιές, αν και υπερβαίνουν τα 80 εκατ. ευρώ, εμφανίζονται πέριξ των 49 εκατ. λόγω λοιπών αναπροσαρμογών καθαρής θέσης μετά από συμψηφισμό με αντίστοιχη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου!
Πρόκειται για δημιουργική λογιστική μη προσεγγίσιμη.
Ο ορκωτός ελεγκτής δηλώνει πάντως αδυναμία έκφρασης γνώμης γεγονός που σημαίνει ότι οι οικονομικές καταστάσεις είναι απολύτως διάτρητες.
Σε όλη αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται το ερώτημα είναι τι θα πράξει η HIG η οποία είναι ισχυρός παίκτης στα ξενοδοχεία με σημαντικές εξαγορές μονάδων σε μεγάλους τουριστικούς προορισμούς όπως η Ρόδος και η Κέρκυρα.
Και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από κινήσεις οι οποίες δεν δείχνουν προς το παρόν να φοβίζουν την οικογένεια Κυπριώτη.
Το ερώτημα είναι για πόσο.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης