Τελευταία Νέα
Speculator

Το ακίνητο - μεζονέτα που «αγόραζε» η ΙΛΥΔΑ από το 2017 τελικά δεν είχε αγοραστεί - Τα ερωτήματα για την προκαταβολή

Το ακίνητο - μεζονέτα που «αγόραζε» η ΙΛΥΔΑ από το 2017 τελικά δεν είχε αγοραστεί - Τα ερωτήματα για την προκαταβολή
Πρόκειται για μία οριζόντια ιδιοκτησία (μαιζονέτα) που βρίσκεται σε αγροτεμάχιο κείμενο στη Δημοτική Ενότητα Αφιδνών του Δήμου Ωρωπού.

Το περίφημο ακίνητο που «αγοράζει» με προσύμφωνο η εισηγμένη Ίλυδα από το 2017 όπως είχε αποκαλύψει το bankingnews (Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το άρθρο) αλλά ουδέποτε αγοράστηκε τελικά δεν θα αγοραστεί.
Η εταιρία δεν προχώρησε σε ανακοίνωση για την ακύρωση του προσυμφώνου αλλά αυτό προκύπτει από τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης όπου στο σχέδιο απόφασης αναφέρονται τα εξής:

«Η Γενική Συνέλευση επικύρωσε ομόφωνα/με πλειοψηφία ….% επί των εκπροσωπουμένων μετοχών και ψήφων την κατάργηση και λύση τόσο του με αριθμό 559/11.04.2017 προσυμφώνου πωλήσεως ακινήτου της Συμβολαιογράφου Αθηνών Γεωργίας Μπλάνα, όσο και της με αριθμό 16153/19.03.2019 πράξεως παρατάσεως προθεσμίας προσυμφώνου πωλήσεως ακινήτου του Συμβολαιογράφου Αθηνών Αλέξανδρου Μπουρνόζου, που είχαν καταρτισθεί μεταξύ της Εταιρείας και προσώπων, τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 99 του ν. 4548/2018, αναφορικά με την απόκτηση εκ μέρους της Εταιρείας μίας οριζόντιας ιδιοκτησίας (μαιζονέτας) που βρίσκεται σε αγροτεμάχιο κείμενο στη Δημοτική Ενότητα Αφιδνών του Δήμου Ωρωπού της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής αντί συνολικού τιμήματος 500.000,00 Ευρώ, προκειμένου το καταρτισθέν προσύμφωνο να καταστεί παντελώς ανίσχυρο και χωρίς κανένα έννομο αποτέλεσμα ως προς επιδιωκόμενη μεταβίβαση».
Βέβαια στο σχέδιο απόφασης της Γενικής Συνέλευσης δεν υπάρχει καμία αναφορά για την προκαταβολή των 150.000 ευρώ που έχουν λάβει από το 2017 μέλη της οικογένειας των βασικών μετόχων της εισηγμένης και συγκεκριμένα τις κυρίες Μαρία Παπαδοκωστάκη και Λυδία Ανυφαντάκη.
Επισημαίνεται ότι ο ορκωτός ελεγκτής της ΙΛΥΔΑ δεν κάνει καμία αναφορά στις εκθέσεις του επί της υπόθεσης και προφανώς θεωρεί ότι το να κρέμεται μια προκαταβολή 150.000 ευρώ επί πέντε χρόνια είναι φυσιολογικό.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης