Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Τι ήθελε να κρύψει η ΕΧΑΕ στη Γενική Συνέλευση και επιστράτευσε φουσκωτούς και σεκιουριτάδες

Αποκάλυψη: Τι ήθελε να κρύψει η ΕΧΑΕ στη Γενική Συνέλευση και επιστράτευσε φουσκωτούς και σεκιουριτάδες
Οι καταγγελίες των εργαζομένων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που δεν είδε και δεν άκουσε
Σχετικά Άρθρα

Κι όμως η τελευταία Γενική Συνέλευση της ΕΧΑΕ και πρώτη του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Γιάννου Κοντόπουλου διεξήχθη παρουσία φουσκωτών σωματοφυλάκων μελών του ΔΣ και εταιρίας security.
Οι δημοσιογράφοι που είχαν την ατυχή έμπνευση να παρακολουθήσουν τη Γενική Συνέλευση (όλοι εξ αποστάσεως) αφού άκουσαν τους … δεκάρικους της διοικητικής ομάδας και πριν ξεκινήσει η συζήτηση και ψήφιση των θεμάτων βρέθηκαν στο κενό καθώς απλά και χωρίς προηγουμένως καν να ενημερωθούν η σύνδεση διακόπηκε.
Στη συνέχεια η εξήγηση που δόθηκε ήταν ότι μόνο οι μέτοχοι μπορούν να παρακολουθήσουν τη Γενική Συνέλευση, με την ΕΧΑΕ να δίνει το κακό παράδειγμα πως αντιλαμβάνεται την έννοια δημοσιότητα όταν θέλει να κρύψει κάτι.
Και στη συγκεκριμένη Γενική Συνέλευση η διοίκηση της ΕΧΑΕ ήθελε να κρύψει από τους δημοσιογράφους ότι οι εργαζόμενοι της εταιρίας πραγματοποίησαν στάση εργασίας από τις 3 έως τις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας αντιδρώντας στην παγκόσμια πρωτοτυπία (οι εργαζόμενοι τη χαρακτηρίζουν παρανομία) να περιληφθούν στην πολιτική αποδοχών που αφορά τα διοικητικά στελέχη και όλοι οι εργαζόμενοι με ρυθμίσεις που αφορούν αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης ή εθελούσιας εξόδου αλλά και πλήθος θεμάτων που ρυθμίζονται από την εργατική νομοθεσία .
Οι διοικούντες της ΕΧΑΕ φρόντισαν να τους εξαγριώσουν καθώς επεφύλαξαν αυξήσεις για τον εαυτό τους και την ίδια στιγμή κλείδωσαν χαμηλές απολαβές για το προσωπικό και ρύθμισαν εργασιακά θέματα .

Ο φόβος της εισβολής

Προφανώς φοβήθηκαν ότι οι εργαζόμενοι θα εισβάλουν στο χώρο της Γενικής Συνέλευσης και έβαλαν security και μπράβους κλειδώνοντας ταυτόχρονα τις πόρτες του χώρου που γινόταν η Γενική και δεύτερον προκειμένου να μην τύχουν δημοσιότητας φρόντισαν να απαλλαγούν από τους ενοχλητικούς δημοσιογράφους.
Οι εργαζόμενοι πάντως σεβάστηκαν τη Γενική Συνέλευση περισσότερο από ότι οι διοικούντες και δεν προχώρησαν σε τέτοιου είδους ενέργειες αλλά απέστειλαν έγκαιρα και πριν τη Γενική Συνέλευση επιστολή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (ημερομηνία 23/5/2022) με την οποία ζητούσαν την έγκαιρη παρέμβαση.
Ωστόσο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ακόμα «παρεμβαίνει» καθώς φαίνεται ότι για την Εκτελεστική της Επιτροπή τα όσα περιλαμβάνει η πολιτική αποδοχών είναι άνευ σημασίας. Βέβαια είναι η ίδια η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που κλείνει τα μάτια σε καραμπινάτες παραβιάσεις των διατάξεων περί εταιρικής διακυβέρνησης που προκύπτουν από την ίδια τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΧΑΕ.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΧΑΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΑΤΏΝΤΑΣ ΕΔΩ

Οι εργαζόμενοι πάντως δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια και ετοιμάζονται για δικαστικές προσφυγές κατά παντός υπευθύνου θεωρώντας έχουν παραβιαστεί διατάξεις αναγκαστικού δικαίου αλλά και η εργατική νομοθεσία.
Είναι χαρακτηριστικό σε γνωμοδοτικό σημείωμα της 30.05.2022 του τακτικού Καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου κ. Δημήτρη Κ. Αυγητίδη, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η αναθεωρημένη Πολιτική Αποδοχών της Εταιρείας έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 110 ν. 4548/2018, καθώς περιλαμβάνει διατάξεις που αναφέρονται γενικά στο σύνολο των εργαζομένων της Εταιρείας και τυγχάνει επομένως, κατά το μέρος αυτό, ΠΑΡΑΝΟΜΗ ως αντίθετη σε διάταξη αναγκαστικού δικαίου, όπως είναι η διάταξη του άρθρου 110 ν. 4548/2018.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης