Τελευταία Νέα
Speculator

Μπλε Kέδρος: Υπόσχεση για διανομή του 65% των κερδών για τα επόμενα πέντε χρόνια

Μπλε Kέδρος: Υπόσχεση για διανομή του 65% των κερδών για τα επόμενα πέντε χρόνια
Πότε ξεκινά η δημόσια εγγραφή της Μπλε Kέδρος

Δεσμευόμαστε ότι τα επόμενα πέντε χρόνια θα διανέμουμε το 65% των κερδών μας.
Αυτό ανέφερε στις 29 Μαίου 2022 η διοίκηση της ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ σε συνέντευξη τύπου εν όψει της δημόσιας εγγραφής για την εισαγωγή της εταιρίας στο Χρηματιστήριο η οποία θα διαρκέσει από τις 6 έως τις 8 Ιουνίου.
Η ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ αναμένεται να αντλήσει νέα κεφάλαια ύψους 16,7 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος, κυρίως στο χώρο του τουρισμού και συγκεκριμένα την ανέγερση δύο ξενοδοχειακών μονάδων.
Στις εν εξελίξει επενδύσεις περιλαμβάνεται η ανέγερση ξενοδοχείου δυναμικότητας 117 δωματίων σε ιδιόκτητο κτίριο σταθμού αυτοκινήτων με κηρυγμένες διατηρητέες όψεις επί των οδών Δημητρακοπούλου και Φαλήρου στην περιοχή Μακρυγιάννη.
Το έργο της ανακατασκευής του κτιρίου αναμένεται να διαρκέσει δύο χρόνια και ο προϋπολογισμός της επένδυσης, μέχρι την ολοκλήρωση και λειτουργία του ξενοδοχείου, εκτιμάται σε δέκα εκατομμύρια ευρώ, τα οκτώ εκατ. από τα οποία θα προέλθουν από τα κεφάλαια που θα αντληθούν μέσω της εισαγωγής στο Χ.Α.

Η επένδυση στη Μονεμβασιά

Η δεύτερη σημαντική επένδυση αφορά στην ανοικοδόμηση τουριστικής μονάδας 59 κατοικιών και ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων στην παραλιακή περιοχή του Ξιφιά Μονεμβάσιας, σε ιδιόκτητη παραλιακή έκταση 17,6 στρεμμάτων.
Ο προϋπολογισμός του έργου, μέχρι την ολοκλήρωση και λειτουργία της τουριστικής μονάδας, ανέρχεται σε είκοσι εκατομμύρια ευρώ ενώ το συνολικό χρονικό διάστημα υλοποίησής του εκτιμάται σε τριάντα έξι μήνες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία έχει 34 ακίνητα με ετήσια έσοδα 6,1 εκ ευρώ και αξία ακινήτων 101 εκ ευρώ.
Ο καθαρός δανεισμός της είναι μόλις 200 χιλιάδες ευρώ.
Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, τα επενδυτικά ακίνητα του ομίλου βρίσκονται κατά 91,21% στο νομό Αττικής και περιλαμβάνουν 10 καταστήματα, δύο γραφεία, ένα σταθμό αυτοκινήτων, έξι ξενοδοχεία, 3 οικιστικά ακίνητα, δύο βιομηχανικά ακίνητα, και τρία διατηρητέα. Τα τουριστικά ακίνητα αποτελούν σχεδόν το 60% της αξίας του συνολικού χαρτοφυλακίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία θα εκδώσει 7,2 εκ νέες μετοχές με μέγιστη τιμή διάθεσης τα 2,45 ευρώ ανά μετοχή.
Η τελική τιμή διάθεσης θα καθοριστεί με βάση το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης