Τελευταία Νέα
Speculator

Στο ΣΕΠΕ η Coca Cola για απόλυση αναπήρου - Εξαφανισμένο το Επιχειρησιακό Σωματείο, βαριές καταγγελίες από το Συνδικάτο

Στο ΣΕΠΕ η Coca Cola για απόλυση αναπήρου - Εξαφανισμένο το Επιχειρησιακό Σωματείο, βαριές καταγγελίες από το Συνδικάτο
Η Coca Cola εγκαλείται γιατί απέλυσε εργαζόμενο ο οποίος αρνήθηκε προηγουμένως να λάβει εθελούσια έξοδο με αιτιολογικό της απόλυσης ότι … δεν υπάρχει θέση στην εταιρία
Σχετικά Άρθρα
Στην Επιθεώρηση Εργασίας στη Θήβα καλείται να προσέλθει αύριο 31 Μαΐου 2022 η Coca Cola Τρία Έψιλον για την υπόθεση της απόλυσης εργαζόμενου με αναπηρία 67% που αποκάλυψε το bankingnews.

Η Coca Cola εγκαλείται γιατί απέλυσε εργαζόμενο ο οποίος αρνήθηκε προηγουμένως να λάβει εθελούσια έξοδο με αιτιολογικό της απόλυσης ότι … δεν υπάρχει θέση στην εταιρία. Η προσφυγή έγινε από το ίδιο τον εργαζόμενο στα πλαίσια της διαδικασίας επίλυσης εργατικής διαφοράς.

Βαριές καταγγελίες

Ο εργαζόμενος έχει την υποστήριξη του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Νομού Θήβας το οποίο σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο συνάδελφος λόγω ατυχήματος κατά τη διάρκεια της εργασίας του, έχασε την όρασή του από το δεξί του μάτι και έχει υποστεί τρία καρδιολογικά χειρουργεία (αγγειπλαστική) που σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στις ψυχολογικές πιέσεις για να παραιτηθεί από την εταιρία. Μετά την απώλειά της όρασής του έχει αποκτήσει 67% αναπηρία. Όταν η εργοδοσία τον μετέφερε στο εργοστάσιο στα Οινόφυτα διεκδίκησε ότι απορρέει από τις συμφωνίες του επιχειρησιακού σωματείου και της εταιρίας. Μεταξύ άλλων και τις τριετίες που η εργοδοσία παράνομα δεν απέδιδε στους εργαζόμενους του εργοστασίου στα Οινόφυτα»…. «αξίζει να αναφερθεί πως η εργοδοσία με την μορφή των «οικειοθελών» αποχωρήσεων έχει προβεί σε δεκάδες απολύσεις εργαζομένων στο χώρο των πωλήσεων. Και πρόσφατα τους συναδέλφους που εργάζονται στο πιστωτικό τμήμα , τους αντικατέστησε με εργολαβικούς εργαζομένους».

Το περίεργο είναι πάντως ότι το επιχειρησιακό σωματείο της Coca Cola Τρία ¨Έψιλον στα Οινόφυτα τηρεί σιγή ιχθύος και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την υπόθεση ενώ υποτίθεται ότι σκοπός του είναι η υπεράσπιση των εργαζομένων μελών του. Προφανώς για το φαινόμενο αυτό θα υπάρχει μια εξήγηση .

Νίκος Καρούτζος

nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης