Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Οι «άριστοι» του Άδωνι Γεωργιάδη με … χαμηλές μοριοδοτήσεις

Αποκάλυψη: Οι «άριστοι» του Άδωνι Γεωργιάδη με … χαμηλές μοριοδοτήσεις
Οι «συμπτώσεις» στις τοποθετήσεις Προϊσταμένων στο Υπουργείο Ανάπτυξης και οι προσφυγές
Σχετικά Άρθρα

Την 4η Φεβρουαρίου 2022 εκδόθηκε ο καινούριος Οργανισμός του Υπουργείου Ανάπτυξης (ΠΔ 5/2022) αυτός που, όπως είχε αποκαλύψει το bankingnews, «μαζεύτηκε» το Σαββατοκύριακο της 5ης και 6ης Φεβρουαρίου για να δοθεί μπόλικος χρόνος (1 μήνας) - έως την 4η Μαρτίου 2022 - στην πολιτική ηγεσία και στην αρμόδια Υπηρεσιακή Γραμματέα να προβεί στις απαραίτητες τοποθετήσεις και κρίσεις των Γενικών Διευθυντών, Διευθυντών και Προϊσταμένων Τμημάτων.
Μετά την επανεμφάνιση του αναφερθήκαμε στις νέες τοποθετήσεις, Γενικών Διευθυντών, Προϊσταμένων Διευθύνσεων & Προϊσταμένων Τμημάτων που ακολούθησαν την εφαρμογή του περιμένοντας ότι όλα ήταν καλώς καμωμένα.

Ειδικά κριτήρια «αριστείας»

Φαίνεται όμως ότι οι αξιολογήσεις που έγιναν είχαν ειδικά κριτήρια … αριστείας του κυρίου Άδωνι Γεωργιάδη καθώς πολλά νέα πρόσωπα τα οποία τριγύριζαν, υπηρετούσαν και υπηρετούν τα γραφεία Γενικών Γραμματέων και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέλαβαν τα ηνία του Υπουργείου και τοποθετήθηκαν σε θέσεις ευθύνης.
Και αυτό θα ήταν λογικό αν οι τοποθετηθέντες «άριστοι» δεν είχαν λιγότερα μόρια (στην κατάταξη κατάληψης θέσης) ακόμη και από τους υπαλλήλους τους.
Ακολούθησε μεγάλη αναστάτωση καθώς υπήρξαν προϊστάμενοι που αντέδρασαν γιατί είχαν χάσει τις θέσεις τους με μη σύννομο τρόπο και δόθηκαν υποσχέσεις για … μελλοντική αποκατάσταση.
Όμως υπήρξαν και αποκαθηλωθέντες οι κινήθηκαν νομικά εναντίον τοποθετήσεων άλλων υπαλλήλων που με λιγότερα μόρια και την στήριξη της της πολιτικής ηγεσίας (και της Υπηρεσιακής Γραμματέως που υπέγραψε τις σχετικές αποφάσεις) ανέλαβαν θέσεις  ευθύνης που δεν τους άξιζαν και φυσικά δεν είχα τα απαιτούμενα προσόντα.

Στενές σχέσεις

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα τοποθετήσεων που προκάλεσαν αντιδράσεις όπως η κα Π.Ν. που απασχολείτο στο γραφείο Υφυπουργού και έλαβε θέση Προϊσταμένου Τμήματος, η κα Κ.Α. και ο κος Κ.Δ. που υπηρετούσαν σε μονάδα που αναφέρεται απευθείας στον Υπουργό και ορίστηκαν ως Προϊστάμενοι Τμήματος και η Τ.Σ. που υπηρετούσε σε γραφείο Γενικ. Γραμματέα με τον οποίο έχει στενότατη σχέση και ανέλαβε ομοίως καθήκοντα Προϊσταμένου.
Προφανέστατα η πολιτική ηγεσία ποντάρισε στην μακριά και επίπονη διαδικασία του Διοικητικού Εφετείου που για να εκδώσει απόφαση έχουν έλθει οι επόμενες κρίσεις (τρία έτη και βάλε).
Κατά τα λοιπά η θητεία των Γενικών Διευθυντών έχει λήξει προ πολλού (θα έπρεπε να είχαν αντικατασταθεί ήδη) αλλά η ηγεσία του Υπουργείου αγρόν ηγόρασε και δεν έχει προβεί σε προκήρυξη των θέσεων ως όφειλε. Γιατί άραγε;

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης