Τελευταία Νέα
Speculator

Συζητήσεις του Κλουκίνα - Λάππα για πώληση ακινήτων στην Premia και σκληρή κόντρα των μεγαλομετόχων

Συζητήσεις του Κλουκίνα - Λάππα για πώληση ακινήτων στην Premia και σκληρή κόντρα των μεγαλομετόχων
Ο καθαρός δανεισμός της εταιρίας ήταν 9,5 εκ ευρώ.
Σχετικά Άρθρα

Σε συζητήσεις με την Premia για την πώληση πακέτου ακινήτων της βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η Κλουκίνας Λάππας.
Τα επενδυτικά ακίνητα της Κλουκίνας Λάππας αποτιμώνται σε 36 εκ ευρώ ενώ υπάρχει και πακέτο ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων γεγονός που ανεβάζει τη συνολική αξία ακινήτων της εισηγμένης και της θυγατρικής της ΚΛΜ ΑΤΕ σε περίπου 60 εκ ευρώ.
Η Κλουκίνας είχε το 2018 επιχειρήσει να προχωρήσει στη δημιουργία ΑΕΕΑΠ εισφέροντας την ακίνητή της περιουσία αλλά σκόνταψε στο γεγονός ότι ακίνητο που διαθέτει στην οδό Ερμού 47 και είναι μισθωμένο στη Zara είχε αξία μεγαλύτερη από το 25% της συνολικής αξίας του χαρτοφυλακίου που θα εισφερόταν για την δημιουργία της ΑΕΕΑΠ.
Σημειώνεται ότι η Κλουκίνας έχει άλλο ένα σημαντικής αξίας επενδυτικό ακίνητο στην οδό Ερμού που πέρυσι το ενοικίασε στην Adidas έναντι μηνιαίου μισθώματος 64.000 ευρώ.
Επίσης διαθέτει σημαντικής έκτασης οικόπεδα και κτιριακές εγκαταστάσεις στον Ταύρο.

Η κινητικότητα της διοίκησης της Κλουκίνας στο σκέλος της πώλησης ακινήτων στην Premia φαίνεται ότι προκάλεσε την αντίδραση του μετόχου Λουκά Σπεντζάρη ο οποίος υπέβαλε δικαστικό αίτημα διενέργειας έκτακτου ελέγχου θεωρώντας ότι δεν έχει λάβει τα στοιχεία που αιτήθηκε στην περυσινή Γενική Συνέλευση ειδικά για την στρατηγική της εταιρίας στο σκέλος των ακινήτων.
Ο κ. Λουκάς Σπεντζάρης σύμφωνα με το μετοχολόγιο είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος με ποσοστό 27,59%.
Από την άλλη πλευρά ο Ι Κλουκίνας κατέχει ποσοστό 31,07% ενώ 11% περίπου κατέχει η κόρη του κα Βιολέτα Λάππα, γεγονός που τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν άνετη πλειοψηφία.
Ο κ. Σπεντζάρης είχε παραιτηθεί το 2019 από τη θέση του Αντιπροέδρου και CEO της εισηγμένης και φαίνεται ότι έχει έλθει σε τροχιά ισχυρής αντιπαράθεσης με την πλειοψηφία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κλουκίνας Λάππας δεν έχει ακόμα δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση του 2021. Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία στο εννιάμηνο του 2021 είχε ενοποιημένο τζίρο 20,1 εκ ευρώ από 16,9 εκ ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019 ενώ εμφάνισε καθαρή κερδοφορία προ φόρων 1,45 εκ ευρώ από ζημίες 254 χιλιάδες ευρώ.
Ο καθαρός δανεισμός της εταιρίας ήταν 9,5 εκ ευρώ.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης