Τελευταία Νέα
Speculator

Παρασκήνια από τους Δελφούς: Η ρευστότητα από τις τράπεζες, το Ταμείο Ανάκαμψης και ο υπουργός με την ακολουθία

Παρασκήνια από τους Δελφούς: Η ρευστότητα από τις τράπεζες, το Ταμείο Ανάκαμψης και ο υπουργός με την ακολουθία
Η ρευστότητα από τις τράπεζες, Μ. Σχοινάς - Β. Αποστολόπουλος - Στυλιανίδης - Παπαχελάς στο Δίον, το μεγάλο ενδιαφέρον για το Ταμείο Ανάκαμψης και ο υπουργός με την ακολουθία
Σχετικά Άρθρα

Ο υπουργός με την μεγαλύτερη ακολουθία

Κοϋιζ : Ποιός υπουργός εισήλθε σε συζήτηση του φόρουμ συνοδευόμενος από μια ντουζίνα ακόλουθους ;Οι εντυπώσεις και εδω ήταν άσχημες λόγω της υπερβολής.

Η Ρευστότητα από τις τράπεζες

Απολύτως διαχειρίσιμη θεωρεί κατάσταση και την  παροχή ρευστότητας πρός τους κλάδους, τραπεζίτης μεγάλης ιδιωτικής τράπεζας, τόσο για τις επιχειρήσεις που έχουν ενεργειακό κόστος, αύξηση πρώτων υλών ή έκθεση στην Ουκρανία.Βεβαίως, αυτό μένει να αποδειχθεί το επόμενο διάστημα καθώς ο πόλεμος δεν σταματά.

H παρουσίαση Χ. Καρώνη – Jp Morgan απέναντι στις τράπεζες   

Με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η συζήτηση για το μέλλον στα συστήματα πληρωμών και την καινοτομία.Στην εκδήλωση μιλούν ο κ. Χ. Καρώνης της Viva Wallet και ο managing director της JP Morgan κ. Κρις Κολυμενάκης. Μετά τους τραπεζίτες και τις αναφορές τους για την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών ανά ο κ. Καρώνης θα παρουσιάσει τον δανεισμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω των συναλλαγών τους. O δανεισμός θα γίνεται μέσω ειδικού οχήματος και με αυτόν τον τρόπο δεν θα υπάρχει συστημικό ρίσκο για την Viva wallet η οποία θα λαμβάνει τις προμήθειες. Υπενθυμίζεται ότι, σειρά επενδυτών έχουν τοποθετήσει κεφάλαια 500 εκατ. ευρώ στο ειδικό όχημα.     

Μεγάλο ενδιαφέρον για το Ταμείο Ανάκαμψης

*** Κατάμεστη ήταν χθες η αίθουσα στους Δελφούς στην συζήτηση τα κονδύλια για το ταμείο Ανάκαμψης. Οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή, έτσι η επόμενη θεματική συζήτηση του οικονομικού φόρουμ καθυστέρησε. Ας ελπίσουμε ότι, στο τέλος οι παρόντες τραπεζίτες θα επιδιώξουν να εντάξουν και μικρές επιχειρήσεις οι οποίες θα τολμήσουν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω.

Στο πάνελ της συζήτησης βρέθηκαν ο υπεύθυνος wholesale banking της Alpha bank κ. Γ. Εμίρης, ο κ. Δ. Κυπαρίσσης της Optima bank, ο άρτι αφιχθείς στην Πειραιώς ( απο Intrum ) κ. Θ. Τζούρος και οι κ.κ Β. Καζάς και Μ. Ψάλτης απο Grant Thornton και PricewaterHouse.Σύμφωνα με τον κ. Β. Καζά της Grant Thornton έχουν υποβληθεί επενδυτικά σχέδια, ύψους 15 δισ. ευρώ    

 Ο  Μαργαρίτης Σχοινάς, Β. Αποστολόπουλος( Ιατρικό) - Στυλιανίδης - Παπαχελάς -Πατέλης και η χορτόπιτα του Διόν

*** Χθες το βράδυ ο αντιπρόεδρος της Comission και υπεύθυνος για την προώθηση του Ευρωπαϊκου τρόπυ ζωής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς έφθασε στους Δελφούς και προτίμησε το εστιατόριον Δίον. Μαζί με την αυτοκινητοπομπή του κ. Σχοινά έφθασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ι. Οικονόμου.
Ο κ.Σχοινάς μετέχει σήμερα σε συζήτηση με την κα S. Quaedvlieg - Michailovic για την πρόωθηση υου ευρωπαϊκού τρόπου ζωής.Την ίδια προτίμηση πρός το εστιατόριο έδειξε και ο επιχειρηματίας κ. Βασίλης Αποστολόπουλος ο οποίος μαζί με μεγάλη παρέα συνέφαγε. Το μεσημέρι εθεάθη και ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Αλεξ Πατέλης.
Στον Διον, όμως, βρέθηκαν ο υπουργός κλιματικής κρίσης κ. Χρ. Στυλιανίδης μαζί με τον διευθυντή της Καθημερινης κ. Α. Παπαχελά και οι παραγγελίες ήταν πάλι ... χορτόπιτα και φυσικά το θέμα συζήτησης ήταν και η Κύπρος καθώς ο γνωστός Δημοσιογράφος έχει ασχοληθεί σε βάθος με το Κυπριακό.   

www.bankingnews.gr              

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης