Τελευταία Νέα
Speculator

Παρασκήνια από το φόρουμ των Δελφών: Το «όχι» Πατέλη σε δημοσιογράφους, η BofA και οι λιγνιτικές μονάδες

Παρασκήνια από το φόρουμ των Δελφών: Το «όχι» Πατέλη σε δημοσιογράφους, η BofA και οι λιγνιτικές μονάδες
Ο οικονομικός σύμβουλος κ. Πατέλης έχει μήνες να επικοινωνήσει με πραγματικούς επενδυτές που έχουν αγοράσει λ.χ. μετοχές

Έχει κάτι να πει ο κ. Πατέλης; Όχι.

****Φοβάται την επικοινωνία ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Άλεξ Πατέλης καθώς δεν ανταποκρίνεται σε αιτήματα δημοσιογράφων τους οποίους δεν γνωρίζει, όπως συνέβη και στο οικονομικό φόρου των Δελφών. Υπάρχει, όμως, και μια άλλη εξήγηση. Δεν έχει κάτι να πει να “πουλήσει” κατά το κοινώς λεγόμενο. Διότι η κυβέρνηση πήρε το χρηματιστήριο στις 850 μονάδες και δυο χρόνια αργότερα κινείται λίγο υψηλότερα.
Θα μου πείτε πως έτυχαν πολλά στη “βάρδια” τους και ως ένα βαθμό η κυβέρνηση μόνο κρίσεις και έκτακτες συσκέψεις γνωρίζει.
Τα πράγματα είναι πιο απλά. Ο οικονομικός σύμβουλος κ. Πατέλης έχει μήνες να επικοινωνήσει με πραγματικούς επενδυτές που έχουν αγοράσει λ.χ. μετοχές. Κάποιες σκόρπιες συναντήσεις και ένα διάγραμμα για τον τουρισμό στο twitter. Όταν, όμως, στο χρηματιστήριο δεν υπάρχει κανένα βάθος και ένας πωλητής με 200 χιλ. μετοχές διαλύει αυξήσεις κεφαλαίου όπως την ΔΕΗ τότε υπάρχει πρόβλημα.
Και οι πωλητές στην περίπτωση της ΔΕΗ έχουν δίκιο με όσα εμφάνισε στον ισολογισμό η εταιρεία.    

Η Bank of America στους Δελφούς

**** Για να μην αδικήσουμε τον σύμβουλο του πρωθυπουργού παρούσα στους Δελφούς ήταν και η Bank of America με τον κ. Αθανάσιο Βαμβακίδη. H ΒofA αποτελεί ένα σοβαρό οίκο ο οποίος μπορεί να υποβάθμισε πρόσφατα τα ομολόγα των ελληνικών τραπεζών (πλήν της Eurobank ) ωστόσο οι θέσεις που έχει πάρει κατά καιρούς η τράπεζα, αλλά και ο ίδιος ο κ. Βαμβακιδης δεν έχουν διαψευστεί.

Παράταση λιγνιτικών μέχρι το 2028 και το κόστος κλιματικής αλλαγής ανεβαίνει;

***Χθες ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την παράταση της λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων μέχρι το 2028  για λόγους ενεργειακής ασφάλειας. Ωστόσο όλοι οι ειδικοί -και του πρωθυπουργού- για την κλιματική αλλαγή προειδοποιούν πως το κόστος θα είναι τεράστιο.
Στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών ο  εκπρόσωπος της Ελλάδας για την κλιματική αλλαγή και γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών προειδοποίησε ότι, το κόστος μπορεί να ανέλθει σε 700 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του αιώνα. Ο Πρόεδρος της ειδικής επιστημονικής επιτροπής κ. Κ. Συνολάκης εκτίμησε ότι, ο πόλεμος στην Ουκρανία θα επιταχύνει την πράσινη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, αλλά οι επιστήμονες πρέπει να πείσουν τους πολιτικούς να πάρουν μέτρα.  Όπως εκτίμησαν δε οι ειδικοί υπάρχει και κομφούζιο στις απόψεις του κόσμου, όπως για το μεταβατικό αέριο (φυσικό) Ποιοί, όμως, από τους πολιτικούς είπαν την αλήθεια για το ποιός θα πληρώσει το κόστος; 

*** Τα μέτρα φύλαξης στους Δελφούς είναι τεράστια από πλευράς της δύναμης των αστυνομικών δυνάμεων. Η παρουσία υψηλών προσκεκλημένων οδηγεί σε αυστηρά μέτρα και οι αστυνομικοί είναι περισσότεροι από πότε σε μια περιοχή η οποία αποτελεί και τουριστικό προορισμό λόγω του ναού των Δελφών. Από την άλλη πλευρά αλγεινή εντύπωση προκαλούν και τα ακριβά τζιπ και αυτοκίνητα ορισμένων κρατικών λειτουργών.    

Η κα Μανωλίδου

***Την πρώτη ημέρα του οικονομικού συνεδρίου των Δελφών έκανε την εμφάνιση της και η σύζυγος του υπουργού Ανάπτυξης κα Ε. Μανωλίδου μαζί με ένα γκρούπ μαθητών. Κάποιοι δε έκαναν λόγο για την Ελληνική Αγωγή...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης