Τελευταία Νέα
Speculator

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Εταιρική διακυβέρνηση σε άλλη διάσταση με τοποθέτηση ανδρόγυνου σε θέσεις Διευθυντή και Προϊστάμενου

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Εταιρική διακυβέρνηση σε άλλη διάσταση με τοποθέτηση ανδρόγυνου σε θέσεις Διευθυντή και Προϊστάμενου
Πώς να εξηγήσει κάποιος το φαινόμενο η Προϊσταμένη Διεύθυνσης να έχει ως υφιστάμενό της και Προϊστάμενο Τομέα της Διεύθυνσής της το σύζυγό της;
Σχετικά Άρθρα

Την ώρα που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζητά από τις εισηγμένες να εφαρμόσουν πιστά τους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης η ίδια ανάγει σε νέα επίπεδα την εταιρική διακυβέρνηση εντός των τειχών της.
Αλλιώς πως να εξηγήσει κάποιος το φαινόμενο η Προϊσταμένη Διεύθυνσης να έχει ως υφιστάμενό της και Προϊστάμενο Τομέα της Διεύθυνσής της το σύζυγό της;
Το φαινόμενο να εργάζεται ένα ανδρόγυνο στον ίδιο φορέα δεν είναι πρωτόγνωρο.

Όμως εγείρει ζήτημα το γεγονός ότι η σύζυγος καλείται να διευθύνει το σύζυγό της και να δίνει οδηγίες και να εποπτεύει τις εργασίες που εκείνος εκτελεί.
Και εγείρει γιατί για παράδειγμα τι θα πράξει η σύζυγος αν διαπιστώσει ότι ο σύζυγος δεν εκτελεί επαρκώς την εργασία του.
Θα κινήσει διαδικασίες σε βάρος του με κίνδυνο να διαταράξει την οικογενειακή γαλήνη;

Όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό η συνύπαρξη ενός ανδρογύνου στην ίδια Διεύθυνση και μάλιστα και σε μια πολύ ευαίσθητη Διεύθυνση δεν διασφαλίζει τις ελάχιστες προϋποθέσεις άσκησης του έργου υπό συνθήκες αμιγώς επαγγελματικές καθώς ουδείς μπορεί να αγνοήσει ότι υπεισέρχονται και σοβαρά ή λιγότερο σοβαρά ζητήματα επαγγελματικής φύσεως.
Βέβαια το ερώτημα που τίθεται είναι αν τα έλαβε όλα αυτά υπό όψιν της η ηγεσία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όταν προχώρησε πρόσφατα στην επιλογή του συζύγου για τη θέση του Προϊσταμένου Τομέα.
Εκ των πραγμάτων προκύπτει ότι δεν τα έλαβε και δεν προβληματίστηκε.
Και μπορεί ο σύζυγος που ανέλαβε θέμα Προϊστάμενου Τομέα να έχει όλα τα προσόντα να κατέχει αυτή τη θέση καθώς είναι παλιό στέλεχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Έχοντας όμως προσόντα θα μπορούσε να βρεθεί σε θέση προϊσταμένου σε άλλη Διεύθυνση που δεν προΐσταται η σύζυγός του.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης