Τελευταία Νέα
Speculator

Οι εταιρίες παροχής ενέργειας δεν έχουν υπερκέρδη είναι μύθος – Επικοινωνιακό show από την κυβέρνηση

Οι εταιρίες παροχής ενέργειας δεν έχουν υπερκέρδη είναι μύθος – Επικοινωνιακό show από την κυβέρνηση
Η πραγματικότητα είναι ότι οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας δεν έχουν υπερκέρδη

Πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι εταιρίες παροχής ενέργειας πρέπει να πληρώσουν για τα υπερκέρδη τους.
Η πραγματικότητα είναι ότι οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας δεν έχουν υπερκέρδη.
Πρόκειται για ένα επικοινωνιακό show χωρίς αντίκρισμα.

Ο Μυτιληναίος θα ξεχωρίσει

Ο Μυτιληναίος εμφανίζει πιο καθαρά και ισορροπημένο ισολογισμό, ισχυρότερη κερδοφορία, μικρότερη δανειακή εξάρτηση σε βαθμό άκρως εμφανή και στηρίζεται για τον κύκλο εργασιών και τα κέρδη στην ενέργεια και στην μεταλλουργία.

Από τον κλάδο των κατασκευών η δραστηριότητα είναι μικρότερη.

Ο όμιλος Μυτιληναίου έχει δάνεια λίγο κάτω από 1 δισεκ.
Με όρους EBITDA ο όμιλος Μυτιληναίου έχει δείξει πολύ καλύτερη συμπεριφορά με το ρίσκο και τις έκτακτες προβλέψεις να πλήττουν περισσότερο την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από ότι τον Μυτιληναίο.
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εμφανίζεται και είναι leader στα κατασκευαστικά έργα στην Ελλάδα αλλά υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην αποδώσουν οικονομικά και σε συνδυασμό με τον υψηλό δανεισμό, αυτό να μην μεταφραστεί στην μετοχή….
Λαμβάνοντας υπόψη ότι θα ενταχθεί η μετοχή του Μυτιληναίου στον MSCI Greece όχι τόσο γρήγορα όσο πολλοί πιστεύουν – παίζει ρόλο και το free float η διασπορά μετοχών – αξιολογώντας ότι ο Μυτιληναίος παίρνει έργα ψίχουλα στις κατασκευές και την μερίδα του λέοντος η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ… αλλά ο Μυτιληναίος έχει ένα ξεκάθαρα πιο υγιή ισολογισμό… η μετοχή θα ανακάμψει έχει καλύτερες προοπτικές…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης