Τελευταία Νέα
Speculator

Στις 30 Μαρτίου κληρώνει για την Attica bank και την άσκηση δέουσας επιμέλειας

Στις 30 Μαρτίου κληρώνει για την Attica bank και την άσκηση δέουσας επιμέλειας
Επειδή οι νέες ζημίες στην Attica bank θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες το DTC θα ενεργοποιηθεί… ωστόσο οι βασικοί μέτοχοι μπορεί να αποφασίσουν να το μετακυλήσουν σε μελλοντικές χρήσεις

Η άσκηση δέουσας επιμέλειας θα ολοκληρωθεί και θα ανακοινωθεί με τα αποτελέσματα χρήσης 2021 στις 30 ή 31 Μαρτίου 2022.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα προκύψουν ζημίες στην Attica bank από την άσκηση δέουσας επιμέλειας αλλά από ότι φαίνεται θα είναι ελεγχόμενες όχι ακραίες ή ζημίες που θα αλλοίωναν τον ισολογισμό της τράπεζας.
Οι ζημίες θα προκύψουν ώστε να διασφαλιστεί ότι η DBRS που θα αξιολογήσει τις τιτλοποιήσεις δεν θα θέσει veto και θα δώσει την βαθμολογία ΒΒ.
Αν και η Attica bank έχει πολύ βεβαρημένο παρελθόν ζημιών ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι αυτό είναι το τελευταίο κύμα εξυγίανσης.
Οι ζημίες που θα προκύψουν εκτιμάται ότι θα κινηθούν μεταξύ 80-100 εκατ ευρώ και θα εμφανιστούν στην χρήση 2021 που θα ανακοινωθεί στις 30 ή 31 Μαρτίου 2022.

Θα ενεργοποιηθεί εκ νέου το DTC;


Το DTC η αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση ενεργοποιείται όταν μια τράπεζα εν προκειμένω η Attica bank εμφανίζει ζημίες.
Στην περίπτωση αυτή οι ζημίες κατ΄ αναλογία του DTC καλύπτονται με έκδοση νέων μετοχών υπέρ του ΤΧΣ υπέρ του δημοσίου δηλαδή.
Επειδή οι νέες ζημίες στην Attica bank θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες το DTC θα ενεργοποιηθεί… ωστόσο οι βασικοί μέτοχοι μπορεί να αποφασίσουν να το μετακυλήσουν σε μελλοντικές χρήσεις.
Δηλαδή να καταγραφεί η ζημία, να προσδιοριστεί σε πόσο DTC αναλογεί και ακολούθως η Attica bank να αποφασίσει ότι θα το συμψηφίσει με οριοθετημένες μελλοντικές οικονομικές χρήσεις.
Πάντως πρέπει να αναφερθεί ότι αυτές είναι οι τελευταίες ζημίες για την Attica bank και λογικά ξεκινάει μια περίοδος σταθεροποίησης και ανάκαμψης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης