Τελευταία Νέα
Speculator

ΕΧΑΕ, ΟΤΕ και Profile αγόρασαν ίδιες μετοχές στην «κλειστή περίοδο» - Νομιμοποιούνται;

ΕΧΑΕ, ΟΤΕ και Profile αγόρασαν ίδιες μετοχές στην «κλειστή περίοδο» - Νομιμοποιούνται;
Από τα στοιχεία που έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει το bankingnews προκύπτει ότι εντός της λεγόμενης « κλειστής περιόδου» έχουν προχωρήσει σε αγορά ιδίων μετοχών η ΕΧΑΕ, ο ΟΤΕ και η Profile
Σχετικά Άρθρα

Μπορεί μια εταιρία να αγοράζει ίδιες μετοχές κατά τη διάρκεια της λεγόμενης «κλειστής περιόδου» δηλαδή ένα μήνα πριν από την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων;
Το νομοθετικό πλαίσιο είναι σχετικά αυστηρό για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο αλλά προβλέπει εξαιρέσεις οι οποίες πιθανά να υπάρχουν.

Από τα στοιχεία που έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει το bankingnews προκύπτει ότι εντός της λεγόμενης « κλειστής περιόδου» έχουν προχωρήσει σε αγορά ιδίων μετοχών η ΕΧΑΕ, ο ΟΤΕ και η Profile.
Για παράδειγμα ο ΟΤΕ αγόρασε ίδιες μετοχές στις 18/2 αλλά και σε πρωθύστερες ημερομηνίες τον Φεβρουάριο ενώ στις 24/2 ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα. Η ΕΧΑΕ αγόρασε στις 8/3 ενώ ανακοινώνει αποτελέσματα στις 28 Μαρτίου.

Η Profile ανακοίνωσε αποτελέσματα στις 3 Μαρτίου και τον μήνα που προηγήθηκε αγόραζε καθημερινά ίδιες μετοχές ενώ στο παρελθόν έχει πουλήσει και ίδιες μετοχές ενώ έτρεχε η αγορά ιδίων που συνεχίζεται και σήμερα με την ίδια απόφαση Γενικής Συνέλευσης από το Μάιο του 2020.

Άλλες εταιρίες ωστόσο έχουν ανακοινώσει ότι «προς συμμόρφωση με το άρθρο 19 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 και του άρθρου 4 του κατ' εξουσιοδότηση Κανονισμού (ΕΕ) 2016/1052 της Επιτροπής της 8ης Μαρτίου 2016», αναστέλλουν την αγορά ιδίων έως την δημοσίευση ανακοίνωσης αποτελεσμάτων.
Ενδεικτικά αναφέρονται οι εταιρίες Μυτιληναίος και Ιντεάλ οι οποίες ανέστειλαν το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών εν όψει δημοσίευσης αποτελεσμάτων.

Νίκος Καρούτζος
nkarourzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης