Τελευταία Νέα
Speculator

Μπάχαλο: ΚΕΑΟ και ΕΦΚΑ χρεώνουν ανύπαρκτες οφειλές σε χιλιάδες επιχειρήσεις

Μπάχαλο: ΚΕΑΟ και ΕΦΚΑ χρεώνουν ανύπαρκτες οφειλές σε χιλιάδες επιχειρήσεις
Ατάραχο το Υπουργείο Εργασίας - Προκλητικές συμπεριφορές από ΚΕΑΟ ΕΦΚΑ - Επιχειρήσεις απειλούνται με κατασχέσεις χωρίς να χρωστούν
Σχετικά Άρθρα

Φαινόμενα που δεν έχουν προηγούμενο παρατηρούνται στο ΚΕΑΟ με πλήθος επιχειρήσεων να διαπιστώνουν εμβρόντητες ότι τους έχουν καταλογιστεί ανύπαρκτες οφειλές γεγονός που τους στερεί τη δυνατότητα να λαμβάνουν ασφαλιστική ενημερότητα αλλά και ταυτόχρονα να κινδυνεύουν να χάσουν ενήμερες ρυθμίσεις και να βρεθούν αντιμέτωπες με αναγκαστικά μέτρα.
Παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Εργασίας αλλά και η διοίκηση του ΕΦΚΑ είναι ενήμερες για τον τραγέλαφο μέχρι στιγμής δεν έχουν προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια προκειμένου να σταματήσει μια κατάσταση αυθαιρεσίας κατά των επιχειρήσεων η οποία απειλεί την ίδια την επιχειρηματικότητα.

Οι διοικήσεις, οι ιδιοκτήτες και οι λογιστές των επιχειρήσεων διαπιστώνουν εμβρόντητοι τις ανύπαρκτες οφειλές που εμφανίζονται στο ΚΕΑΟ αλλά όταν επιχειρούν να βρουν άκρη αντιλαμβάνονται το μέγεθος της αυθαιρεσίας αλλά και της αναλγησίας που χαρακτηρίζει τόσο το ΚΕΑΟ όσο και τον ΕΦΚΑ.
Ειδικότερα αναζητώντας την προέλευση των οφειλών από το ΚΕΑΟ η απάντηση είναι πως δεν γνωρίζουν και δεν είναι η δουλειά τους να γνωρίζουν καθώς το … σύστημα εμφανίζει οφειλή.
Απευθυνόμενοι στον ΕΦΚΑ λαμβάνουν λίγο ως πολύ ανάλογη απάντηση ότι το … σύστημα υπολογίζει μόνο του τις οφειλές με αποτέλεσμα να μην βγάζουν άκρη.

Λογιστές επιχειρήσεων πάντως υποψιάζονται ότι οι οφειλές που φυτρώνουν μπορεί να έχουν ως αφετηρία μπέρδεμα με τις αναστολές εργασίας εργαζομένων που είχαν γίνει την περυσινή χρονιά.
Υποθέτουν ότι ενώ η απαίτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές είναι προς το δημόσιο ο ΕΦΚΑ για κάποιο ανεξήγητο λόγο που σχετίζεται με το μπάχαλο στη λειτουργία του τις έχει χρεώσει στις επιχειρήσεις.
Η υποψία των λογιστών πηγάζει από το γεγονός ότι οι περίοδοι για τις οποίες γίνονται χρεώσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών συμπίπτουν με τις περιόδους όπου επιχειρήσεις είχαν προχωρήσει σε αναστολές συμβάσεων του προσωπικού τους στα πλαίσια των μέτρων της Πολιτείας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού.
Αυτό δεν σημαίνει ότι σε όλες τις περιπτώσεις ανύπαρκτων οφειλών ισχύει το ίδιο καθώς σε επιχείρηση τα στοιχεία της οποίας βρίσκονται στη διάθεση του bankingnews έχει καταλογιστεί ανύπαρκτη οφειλή η οποία δεν ταυτίζεται ούτε με το σύνολο των υποχρεώσεων για εισφορές στην περίοδο που αφορά και αντιστοιχεί στο 40% του ετήσιου κύκλου εργασιών της επιχείρησης.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης