Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Από τα «σαλόνια» των Penny Stocks του Nasdaq σε αμφιλεγόμενες πωλήσεις στον ΙΦΕΤ

Αποκάλυψη: Από τα «σαλόνια» των Penny Stocks του Nasdaq σε αμφιλεγόμενες πωλήσεις στον ΙΦΕΤ
Η Cosmos Holdings που εμφανίζεται ως μια εταιρία με πολυεθνική παρουσία στη διανομή φαρμάκων αλλά την ίδια στιγμή το 92% του τζίρου της προέρχεται από την Ελλάδα
Σχετικά Άρθρα

Και όμως μικρές εταιρίες διανομής φαρμάκου μπορούν να εισαχθούν στο Nasdaq αλλά ανήκουν στην κατηγορία των Penny Stocks.
Κλασσικό παράδειγμα η Cosmos Holdings που εμφανίζεται ως μια εταιρία με πολυεθνική παρουσία στη διανομή φαρμάκων αλλά την ίδια στιγμή το 92% του τζίρου της προέρχεται από την Ελλάδα όπου οι μεγαλύτεροι πελάτες της είναι τρεις φαρμακαποθήκες εκ των οποίων στη μια επικεφαλής εμφανίζεται η σύζυγος του βασικού μετόχου της Cosmos κυρίου Σιώκα Γρηγόρη.
Η συνδεδεμένη εταιρία πάντως είναι και ο μεγαλύτερος προμηθευτής της Cosmos.
Η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρία απασχολεί 85 εργαζόμενους στην Ελλάδα ενώ το 2020 τα έσοδά της ήταν 55 εκ δολάρια και τα καθαρά κέρδη 820 χιλιάδες δολάρια..
Οι υποχρεώσεις της στο τέλος του 2020 ήταν 48 εκ δολάρια ενώ η χρηματιστηριακή της αξίας 58 εκ ευρώ δολάρια με βάση το χθεσινό κλείσιμο.
Όλα τα παραπάνω είναι αξιοσημείωτα.
Αξιοσημείωτο όμως είναι και το γεγονός ότι η θυγατρική της Cosmos , CC PHARMA διέθεσε στον ΙΦΕΤ 250 τεμάχια του φαρμάκου TRIOGEN για τη νόσο Wilson έναντι ποσού 200.000 ευρώ.
Το ερώτημα είναι αν το εν λόγω φάρμακο κυκλοφορεί νομίμως στην Ελλάδα καθώς φαίνεται ότι θα καταλήξει στα σκουπίδια πράγμα που αν συμβεί θα προκύψει ζημία για το ελληνικό δημόσιο.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης