Τελευταία Νέα
Speculator

Ηλεκτροσόκ στη ΓΕΝΟΠ με μείωση των εκπροσώπων στο ΔΣ της ΔΕΗ σε έναν από δύο και με απαιτήσεις καταλληλότητας

Ηλεκτροσόκ στη ΓΕΝΟΠ με μείωση των εκπροσώπων στο ΔΣ της ΔΕΗ σε έναν από δύο και με απαιτήσεις καταλληλότητας
Αποδυναμώνονται οι φωνές που θέλουν «Ρεύμα φθηνό, ΔΕΗ για το λαό» ισχυρίζεται ο Νίκος Φωτόπουλος.
Σχετικά Άρθρα

Ο αρχισυνδικαλιστής της ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος βρήκε το φάρμακο για φθηνό ρεύμα στο λαό. Να συνεχίσουν να συμμετέχουν δύο εκπρόσωποι εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ και χωρίς να έχουν καμία προϋπόθεση καταλληλότητας.
Αυτή ήταν η αντίδρασή του στην απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ (συμμετέχει και καταψήφισε) να προωθήσει προς έγκριση στη Γενική Συνέλευση την τροποποίηση του καταστατικού ώστε να μειωθούν σε έναν από δύο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ αλλά και αυτός που θα τοποθετείται να διαθέτει τις προϋποθέσεις καταλληλότητας όπως και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ.
Μάλιστα ο κ. Φωτόπουλος ανάρτησε στο youtube όλη την τοποθέτησή του στο ΔΣ η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «Στη βάση όλων όσων έχω πει κατά τη φάση της εκχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου οφείλω να πω ότι η απόφασή σας αυτή είναι απολύτως λαθεμένη και συνιστά περαιτέρω αποδυνάμωση των φωνών που ακόμα και σήμερα φωνάζουν «Ρεύμα φθηνό, ΔΕΗ για το λαό».
Το πρόβλημα όμως που πραγματικά προκύπτει για τον κ. Φωτόπουλο και τη ΓΕΝΟΠ δεν είναι τόσο η μείωση του αριθμού των εργαζομένων από δύο σε έναν αλλά η τα κριτήρια καταλληλότητας που τίθενται αλλά και η διαδικασία για να τοποθετηθεί ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στη θέση του μέλους του ΔΣ.
Ειδικότερα όπως αναφέρουν πληροφορίες του bankingnews η ΓΕΝΟΠ θα προτείνει υποψηφίους οι οποίοι θα κρίνονται από την Επιτροπή Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων της εταιρίας και στη συνέχεια αυτός που θα κρίνεται ως επιλέξιμος θα προωθείται στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας προς έγκριση.
Η απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ να προτείνει στη Γενική Συνέλευση αλλαγές στο καταστατικό που θα μειώνουν την εκπροσώπηση των εργαζομένων σε ένα πρόσωπο από δύο προκάλεσε και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε «Μαθαίνω @KostasSkrekas ότι στο ΔΣ της ΔΕΗ εισάγεται θέμα μείωσης των εκπροσώπων των εργαζομένων. Μήπως ο κ.#Στάσσης θέλει λιγότερο έλεγχο στα χρυσά μπόνους, στις αυξήσεις τιμών, στα χαράτσια, στις καταστροφικές επιλογές στην απολιγνιτοποίηση & στην εξάρτηση από το φυσικό αέριο»;
Η ανάρτηση Φάμελλου προκάλεσε σωρεία ειρωνικών σχολίων με επίκεντρο τη συσχέτιση του ελέγχου με την παρουσία του κ. Νίκου Φωτόπουλου στο ΔΣ της ΔΕΗ.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης