Τελευταία Νέα
Speculator

ΓΕ Δημητρίου: Πάρτι αμοιβών ΔΣ και εξόδων ενώ η εταιρία κατέρρεε - Η περίεργη άρνηση γνώμης του ορκωτού

ΓΕ Δημητρίου: Πάρτι αμοιβών ΔΣ και εξόδων ενώ η εταιρία κατέρρεε - Η περίεργη άρνηση γνώμης του ορκωτού
Η αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου και του από μηχανής θεού ομίλου Quest

Μπορεί η εταιρία να βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, να δημοσιοποίησε οικονομικές καταστάσεις με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και η μετοχή να βρίσκεται σε αναστολή λόγω άρνησης γνώμης του ορκωτού ελεγκτή αλλά τα στελέχη της ΓΕ Δημητρίου απόλαυσαν πλουσιοπάροχες αμοιβές πριν καν έλθει ο από μηχανής θεός Θεόδωρος Φέσσας και ο όμιλος Quest να υποστηρίξουν το σχέδιο εξυγίανσης.
Ειδικότερα όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2020 που δημοσιεύτηκαν στο τέλος Ιανουαρίου 2021 υπήρξαν «αμοιβές και έξοδα» για τα μέλη της διοίκησης ήταν 884 χιλιάδες ευρώ από 605 χιλιάδες το 2019. Και σαν μην έφτανε αυτό έχουν δοθεί και «προκαταβολές έναντι αμοιβών» ύψους 59 χιλιάδων ευρώ αλλά ως γνωστό προκαταβολές τέτοιου είδους έχουν χαρακτήρα δανείου που απαγορεύεται από τη νομοθεσία για μέλη ΔΣ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι διαβάζοντας κάποιος την αιτιολόγηση του ορκωτού ελεγκτή για την άρνηση γνώμης δεν μπορεί να αντιληφθεί το λόγο της άρνησης γνώμης.
Γιατί τα προβλήματα βιωσιμότητας της εταιρίας δεν συνιστούν έλλειμμα ελεγκτικών τεκμηρίων τα οποία επικαλείται ανοίγοντας με τον τρόπο εμμέσως την πόρτα να γράψουν ότι θέλουν οι διοικούντες στις οικονομικές καταστάσεις. Αλήθεια όλα έχουν προβληματίσει τις αρμόδιες εποπτικές αρχές ή ακολουθείται μέθοδος ανάλογης της MLS της οποίας η υπόθεση κοντεύει να ξεχαστεί και είχε διαστάσεις ανάλογες της Folli Follie αλλά χωρίς συστημικό κίνδυνο για την αγορά.
Σημειώνεται ότι 26.05.2021 συζητήθηκε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η αίτηση εξυγίανσης της εταιρείας και αναμένεται η απόφαση πιθανά και τις αμέσως επόμενες ημέρες. Κατά τη συζήτηση της αίτησης άσκησαν πρόσθετες παρεμβάσεις υπέρ της αποδοχής της αίτησης, ο εγγυητής, οι εργαζόμενοι, οι εταιρείες του ομίλου ΓΕΔ και οι εταιρείες του ομίλου QUEST που συμβάλλονται στη συμφωνία. Κύρια παρέμβαση για την απόρριψη της αίτησης, άσκησαν η DoValue (εκπροσωπούσα την Εθνική), ο ΕΦΚΑ, το Ελληνικό Δημόσιο, η ΠΑΕΓΑΕ και η ΕΥΔΑΠ.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης