Τελευταία Νέα
Speculator

Επενδύσεις της ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας με εμπειρία … Βουλγαρίας

Επενδύσεις της ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας με εμπειρία … Βουλγαρίας
Οι συμπτώσεις στη διαχειριστική ομάδα, η γνωστή από την Creta Farms Σίλβια Σπάνια και η άγνωστη Βουλγάρα εκ Ρωσίας Εκατερίνα Ορλόβα
Σχετικά Άρθρα

Μέσω δελτίου τύπου πληροφορηθήκαμε για την ολοκλήρωση της σύστασης του Επενδυτικού Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών GR Pioneer Venture Capital Mutual Fund (GRP Ventures), με αρχικό κεφάλαιο 30 εκ ευρώ τη συμμετοχή της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ, π. ΤΑΝΕΟ) και άλλων ιδιωτών επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Μάθαμε ότι το νέο fund, έχει αρχικό κεφάλαιο € 30 εκατ. και σχεδιάζει ευρείες αναπτυξιακές επενδύσεις σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως στον αγροδιατροφικό τομέα.
Βεβαίως δεν υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία για το πόσα χρήματα έβαλε ο κάθε ένας εταίρος παρά το γεγονός ότι υπάρχει στο επενδυτικό αυτό χαρτοφυλάκιο κρατική συμμετοχή.
Το ενδιαφέρον όμως εστιάζεται στην διαχειριστική ομάδα όπου μετέχουν οι Ευάγγελος Λύτρας Διευθύνων και οι Θάνος Κουτσόπουλος, Βασιλική Σπάνια και Εκατερίνα Ορλόβα.
Τι κοινό όμως έχουν τα μέλη της διαχειριστικής ομάδας; Όλως συμπτωματικά έχουν μακρά εμπειρία στη … Βουλγαρία.
Ο κ. Ευάγγελος Λύτρας για παράδειγμα ήταν μέχρι το 2016 Country manager στη Βουλγαρία στην Alpha Bank.
Στη συνέχεια δήλωνε σύμβουλος ανάπτυξης ακίνητης περιουσίας.
Ο κ. Θάνος Κουτσόπουλος ήταν έως το 2016 CEO της Peiraius Bulgaria.
Η κα Βασιλική Σπάνια εμφανίστηκε ως στενή συνεργάτιδα του κ. Βιντζηλαίου ιδιοκτήτη πλέον της Creta Farms η οποία έχει ως βασικό μέτοχο την Bella Bulgaria.
Μάλιστα η κα Σπάνια δεν μετέχει στο ΔΣ της Creta Farm από τις 29/09/2021. Μάλιστα όπως προκύπτει από την ιστοσελίδα της Bella Bulgaria η κα Βασιλική (Σίλβια) Σπάνια είναι αντιπρόσωπος της εταιρίας στην Ελλάδα.
 φδαδσφσδαφσδφασφδασφδασφδασφδασαδφ.JPG
Για την τριανταπεντάχρονη κα Εκατερίνα Σερκεεβνα Ορλόβα οι πληροφορίες δεν είναι σαφείς όπως και το βιογραφικό της.
Φαίνεται όμως να έχει γεννηθεί την ίδια ημερομηνία με Ρωσίδα βολευμπολίστρια.
Είναι βέβαιο ότι έχει γεννηθεί στην Ρωσία και έχει Βουλγαρική υπηκοότητα ενώ δεν είναι γνωστή η εμπειρία της.
Σε κάθε περίπτωση η συμμετοχή της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας σε ένα σχήμα που έχει εμπειρία στη Βουλγαρία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Και το ενδιαφέρον θα γίνει μεγαλύτερο αν για παράδειγμα το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο κάνει επενδύσεις σε εταιρίες που εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα ο κ. Βιντζηλαίος.
Επίσης θα είναι πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον αν οι ιδιώτες επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό σχετίζονται ταυτόχρονα με εταιρίες που θα γίνουν επενδύσεις και στην ουσία αυτός που βάζει το πρόσθετο χρήμα είναι το ελληνικό δημόσιο. Υποθέτουμε ότι όλα αυτά έχουν ελεγχθεί από την Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης