Τελευταία Νέα
Speculator

Καταγγελίες για κινέζικα κόλπα με εικονικές συναλλαγές για την απόκτηση Golden Visa

Καταγγελίες για κινέζικα κόλπα με εικονικές συναλλαγές για την απόκτηση Golden Visa
Η αδράνεια των φορολογικών αρχών και τα παράδοξα με εξαφανισμένους Κινέζους ιδιοκτήτες κατοικιών που είναι κάτοχοι Χρυσής Βίζας
Σχετικά Άρθρα

Περίεργες καταγγελίες για εικονικές συναλλαγές Golden Visa φαίνεται να φτάνουν στις φορολογικές αρχές εδώ και μήνες χωρίς ωστόσο παραδόξως όπως αναφέρουν πληροφορίες να κινούνται διαδικασίες.
Ειδικότερα σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του bankingnews σε μεγάλη ΔΟΥ του κέντρου της Αθήνας αλλά και σε ΔΟΥ Νοτίου Προαστείου υπήρξαν καταγγελίες και μάλιστα από νομικά γραφεία χωρίς ωστόσο να υπάρξει καμία εξέλιξη.
Οι καταγγελίες αναφέρουν ότι επιχείρηση που ελέγχεται από Κινέζους και βρίσκεται πέριξ της Πλατείας Συντάγματος αποτελεί τον ενδιάμεσο κρίκο ώστε να γίνονται αγορές κατοικιών οι οποίες υπό κανονικές συνθήκες δεν θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την έκδοση της Χρυσής Βίζας.

«Μέθοδοι» συναλλαγών

Για παράδειγμα ένα ακίνητο μεταβιβάζεται σε Κινέζο ο οποίος στην πραγματικότητα πληρώνει 100.000 ευρώ ενώ στα συμβόλαια αναγράφεται το ποσό των 250.000 ευρώ που αποτελεί το κατώτατο όριο συναλλαγής για τη λήψη της πολυπόθητης βίζας.
Μέσω της επιχείρησης η οποία λειτουργεί για λογαριασμό του Κινέζου πραγματικού αγοραστή καταβάλλεται το επιπλέον ποσό των 150.000 ευρώ στον πωλητή ο οποίος όμως είναι επίσης Κινέζος ή κινέζικη εταιρία η οποία προηγουμένως έχει αγοράσει ως ενδιάμεσος το ακίνητο.
Η αγορά του ακινήτου από τον ενδιάμεσο γίνεται εφ όσον έχει εξασφαλιστεί η πώλησή του.
Οι δύο συναλλασσόμενοι μέσω άλλων συναλλαγών φροντίζουν τα χρήματα να γυρίσουν στον καταβάλλοντα τα 150.000 ευρώ ο οποίος εισπράττει άγνωστο πως και προμήθεια από τον πραγματικό αγοραστή ο οποίος έχοντας πληρώσει αρκετά λιγότερα από τα 250.000 ευρώ εξασφαλίζει τη Χρυσή Βίζα.
Ουσιαστικά ακολουθείται μια διαδικασία όπου το ίδιο υπερβάλλον ποσό από το πραγματικό τίμημα γυρίζει γύρω γύρω και χρησιμεύει ως εργαλείο εξασφάλισης προμηθειών για μια συναλλαγή που δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου.
Πέραν αυτού διαστάσεις μάστιγας αρχίζει και λαμβάνει η εγκατάλειψη κατοικιών ή και ολόκληρων συγκροτημάτων που έχουν αγοραστεί από Κινέζους προκειμένου να λάβουν τη Golden Visa.
Οι αγοραστές ουσιαστικά δεν ασχολούνται καθόλου με τα ακίνητα και υπάρχουν περιπτώσεις ενοικιαστών που είχαν μισθώσει διαμερίσματα πριν πουληθεί πχ μια πολυκατοικία και δεν έχουν κανένα απολύτως στοιχείο των ιδιοκτητών προκειμένου να καταβάλλουν τα ενοίκια ενώ σε άλλες περιπτώσεις εμφανίζονται εξουσιοδοτημένα;;; πρόσωπα ελληνικής ή κινέζικης καταγωγής προκειμένου να κάνουν τις εισπράξεις.
Η κατάσταση που διαμορφώνεται εγείρει εύλογα ερωτηματικά καθώς δεδομένου ότι δεν εμφανίζεται πουθενά ιδιοκτήτης είναι απορίας άξιον αν καταβάλλονται στο δημόσιο οι προβλεπόμενοι φόροι ιδιοκτησίας αλλά και ο φόρος που αναλογεί σε περίπτωση είσπραξης;;; ενοικίου.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
w
ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης