Τελευταία Νέα
Speculator

Το ενδιαφέρον εξαγοράς του ΟΛΘ από BC Partners και CVC και οι συζητήσεις με Σαββίδη

Το ενδιαφέρον εξαγοράς του ΟΛΘ από BC Partners και CVC και οι συζητήσεις με Σαββίδη
Το ποσοστό που ελέγχεται από την οικογένεια του Ιβάν Σαββίδη είναι αρκετό για να αποκτήσει κάποιος τον έλεγχο
Σχετικά Άρθρα

Σε συζητήσεις με την BC Partners και το CVC που ενδιαφέρονται για την εξαγορά του ΟΛΘ έχει προχωρήσει ο βασικός μέτοχος του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, ο όμιλος του Ιβάν Σαββίδη.
Οι συζητήσεις - διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει τουλάχιστον προ διμήνου και οι πληροφορίες που διακινούνται εσχάτως από τον όμιλο Σαββίδη είναι ότι έχουν παγώσει. 

Άλλες πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι η διαπραγμάτευση προχωρά κανονικά παρά το γεγονός ότι οι απαιτήσεις που προβάλλονται από την Belterra είναι υψηλές.
Το ποσοστό που ελέγχεται από την οικογένεια του Ιβάν Σαββίδη είναι αρκετό για να αποκτήσει κάποιος τον έλεγχο ενώ δεν πρέπει να παραγνωρίζεται και η παρουσία του δημοσίου
Η μετοχή του ΟΛΘ πάντως στο Χρηματιστήριο δείχνει εντελώς υποτονική συμπεριφορά με τις συναλλαγές να παραμένουν καθηλωμένες σε χαμηλά επίπεδα.
Από την άλλη πλευρά οι οικονομικές επιδόσεις της εταιρίας είναι θετικές καθώς στο ενιάμηνο 2021 ο όμιλος είχε αύξηση εσόδων 8,5% στα 57,1 εκ ευρώ. Τα ενοποιημένα EBIT το εννεάμηνο αυξήθηκαν κατά 15,7%, από € 16,9 εκατ. σε 19,6 εκατ.
Η Εταιρεία έχει μηδενικό δανεισμό και τα ταμιακά διαθέσιμα στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2021 ανέρχονταν σε 98 εκ ευρώ.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης