Τελευταία Νέα
Speculator

Γιατί ο Μάνος Δομαζάκις (Creta Farms) ζήτησε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να μην τιμωρηθεί για χειραγώγηση

Γιατί ο Μάνος Δομαζάκις (Creta Farms) ζήτησε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να μην τιμωρηθεί για χειραγώγηση
Η επιστολή μια ημέρα πριν την επιβολή ποινών και τι αποκαλύπτει το περιεχόμενό της
Σχετικά Άρθρα

Απέλπιδα προσπάθεια να αποφύγει την επιβολή ποινών για χειραγώγηση επιχείρησε ο πρώην μέτοχος της Creta Farms κ. Μάνος Δομαζάκις αποστέλλοντας σύμφωνα με πληροφορίες επιστολή προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μια ημέρα πριν συνεδριάσει το ΔΣ που επέβαλε στον ίδιο και τον αδελφό του Κωνσταντίνο Δομαζάκι από 150.000 ευρώ για χειραγώγηση μέσω των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων του 2017.
Στην επιστολή σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες με την οποία ζητούσε να μην του επιβληθεί πρόστιμο ανέφερε ως επιχείρημα το γεγονός ότι η έρευνα των δικαστικών αρχών για το περίφημο πόρισμα της Deloitte δεν οδήγησε σε διώξεις αλλά έθεσε την υπόθεση στο αρχείο.

Το ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ωστόσο δεν έλαβε υπό όψιν του τις αιτιάσεις του κ. Δομαζάκι και επέβαλε πρόστιμα τα οποία ήδη ανακοινώθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μάνος Δομαζάκις στην επιστολή που αποστέλλει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δηλώνει πως είναι πεπεισμένος πως «πλήττεται καίρια ή τουλάχιστον τίθεται εν αμφιβόλω η αξιοπιστία και η βαρύτητα της εκθέσεως της ελεγκτικής εταιρίας Deloitte».
Ουσιαστικά δηλαδή αμφισβητεί ότι η έρευνα που παρήγγειλε η Επιτροπή κεφαλαιαγοράς στην Deloitte έχει αξία ως προς τα αποτελέσματά της.
Ενδιαφέρον είναι πάντως πως ο κ. Μάνος Δομαζάκις προσκομίζει στην Επιτροπή κεφαλαιαγοράς την υπ αρ 79/2020 εισαγγελική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρεθύμνου σύμφωνα με την οποία η αυτεπάγγελτη έρευνα με βάση έγγραφο που είχε στείλει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τον Αύγουστο του 2019 τέθηκε στο αρχείο.

Βέβαια το ερώτημα είναι πως ο κ. Μάνος Δομαζάκις στέλνει τη συγκεκριμένη επιστολή προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μια ημέρα πριν συζητηθεί το θέμα της επιβολής ποινής στο ΔΣ.

Είναι τυχαίο;
Ο ίδιος στην επιστολή του πάντως ισχυρίζεται ότι έλαβε στις 2 Φεβρουαρίου γνώση της εισαγγελικής διάταξης με βάση της οποίας τίθεται στο αρχείο η έρευνα για το πόρισμα της Deloitte ισχυριζόμενος ότι δεν κοινοποίησε την εισαγγελική διάταξη της 20-07-2021 γνωρίζοντας ότι κατά της διάταξης έχει προσφύγει ο αδελφός του Κωνσταντίνος Δομαζάκης από 6-8-2021.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης