Τελευταία Νέα
Speculator

Έρχεται εξαγορά, με τίμημα έως 190 εκατ. ευρώ, ασφαλιστικής εταιρίας

Έρχεται εξαγορά, με τίμημα έως 190 εκατ. ευρώ, ασφαλιστικής εταιρίας

Η πωλούμενη εταιρία είναι εισηγμένη και βασίζει τις επιδόσεις της στην ύπαρξη ενός ισχυρού δικτύου συνεργατών σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα
Σε ραγδαίες αλλαγές οδηγείται η ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα καθώς οι αλλαγές ιδιοκτησιακού καθεστώτος στις ασφαλιστικές εταιρίες λαμβάνουν πλέον διαστάσεις.
Μετά την εμβληματική πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί μια ακόμα εξαγορά γνωστής και παραδοσιακής εταιρίας.
Ο βασικός μέτοχος έχει αποφασίσει να πουλήσει, έχει δώσει εδώ και αρκετό καιρό το σχετικό mandate και οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στην τελική ευθεία με τουλάχιστον 3 ενδιαφερόμενους (ένας κατά πληροφορίες έχει ήδη προβάδισμα) γεγονός που δείχνει και το ενδιαφέρον που υπάρχει όχι μόνο για την εταιρία αλλά και τον κλάδο συνολικά.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η αποτίμηση πώλησης θα κυμανθεί μεταξύ 175 εκ ευρώ και 190 εκ ευρώ.

Επιμένει στο δίκτυο

Η πωλούμενη εταιρία βασίζει τις επιδόσεις της στην ύπαρξη ενός ισχυρού δικτύου συνεργατών σε όλη την Ελλάδα μέσω των οποίων διαθέτει τα προϊόντα της.
Το δίκτυο αριθμεί 5.500 άτομα και η εταιρία κόντρα στις σύγχρονες πρακτικές προώθησης και διάθεσης προϊόντων του ασφαλιστικού κλάδου επιμένει να μην δραστηριοποιείται στις ηλεκτρονικές πωλήσεις αλλά να δίνει έμφαση στις παραδοσιακές τεχνικές.
Το 2021 η εταιρία έκλεισε τη χρονιά με αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων της τάξεως του 5% μέγεθος που κινείται ελαφρώς χαμηλότερα του μέσου όρου της ασφαλιστικής αγοράς.
Σε κάθε περίπτωση το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ερώτημα αν μετά την εξαγορά η οποία θεωρείται σχεδόν βέβαιη η εταιρία θα παραμείνει στο Χρηματιστήριο ή λόγω αλλαγής ιδιοκτησίας και υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης θα ακολουθήσει την πορεία που είχε πλήθος εταιριών τα τελευταία χρόνια αποψιλώνοντας από εισηγμένες την ελληνική Χρηματιστηριακή αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης