Τελευταία Νέα
Speculator

Έρχεται ανασύνθεση στο ΔΣ της ΕΧΑΕ αλλά και σε διευθυντικές θέσεις - Πότε αποχωρεί ο Σ. Λαζαρίδης

Έρχεται ανασύνθεση στο ΔΣ της ΕΧΑΕ αλλά και σε διευθυντικές θέσεις - Πότε αποχωρεί ο Σ. Λαζαρίδης
Αναμένεται η έλευση του νέου CEO ο οποίος αναμένεται να έχει υψηλότερες αμοιβές από αυτές του κυρίου Σωκράτη Λαζαρίδη που ανέρχονταν σε 180.000 ευρώ ετησίως
Σχετικά Άρθρα

Μέχρι τα τέλη του 2022 αναμένεται να παραμείνει στο Χρηματιστήριο ως σύμβουλος διοίκησης ο πρώην CEO της ΕΧΑΕ κ. Σωκράτης Λαζαρίδης.
Αυτό σύμφωνα με πληροφορίες περιλάμβανε η συμφωνία για την παραίτησή του από τη θέση του CEO μαζί με το οικονομικό σκέλος που περιλαμβάνει τη … νόμιμη αποζημίωση συν τοις αμοιβές της ετήσιας παραμονής.
Την ίδια στιγμή αναμένεται η έλευση του νέου CEO ο οποίος αναμένεται να έχει υψηλότερες αμοιβές από αυτές του Σωκράτη Λαζαρίδη που ανέρχονταν σε 180.000 ευρώ ετησίως.

Αμοιβές που δημιουργούν και τις ανάλογες προσδοκίες για την ενίσχυση του ελληνικού Χρηματιστηρίου.

Κινήσεις που περνούν και από την αναδιοργάνωση της ΕΧΑΕ σε επίπεδο στελεχιακού δυναμικού με την πρόσληψη νέων στελεχών.
Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης μάλιστα εξετάζεται και η ανασύνθεση του ΔΣ ώστε ο νέος CEO να πλαισιωθεί από στέλεχος που ναι μεν δεν θα έχει εκτελεστικά καθήκοντα αλλά την ίδια στιγμή θα γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στο Χρηματιστήριο και θα προστατεύσει από τις «κακοτοπιές» το νέο επικεφαλής της ΕΧΑΕ.
Οι κινήσεις αυτές τόσο σε επίπεδο στελεχιακού δυναμικού όσο και σε επίπεδο χρονοδιαγράμματος αναμένεται να καθοριστούν το αμέσως προσεχές διάστημα.
Μάλιστα φαίνεται ο νέος επικεφαλής της ΕΧΑΕ να διατηρεί στενή σχέση με στελέχη του οικονομικού κυβερνητικού επιτελείου τα οποία υπολογίζουν σε αυτόν για την ανάδειξη του Χρηματιστηρίου ως μοχλού ξένων επενδύσεων.

Νίκος Καρούτζος
Nkaroutzos@gmail.com

w
ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης