Τελευταία Νέα
Speculator

Ο αραμπάς ενημέρωσης της Aegean και τα ερωτήματα

tags :
Ο αραμπάς ενημέρωσης της Aegean και τα ερωτήματα
Η κατάσταση που διαμορφώνεται έχει άλλωστε οδηγήσει κάποιες κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα αλλά και μεγάλες αεροπορικές εταιρίες να αντιδρούν γιατί είναι υποχρεωμένες να πραγματοποιούν πτήσεις φαντάσματα προκειμένου να διατηρήσουν τα slots που έχουν στα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια

Εικοσιπέντε ολόκληρες ημέρες δεν είναι αρκετές.
Δεν είναι αρκετές για την Aegean να απαντήσει σε δημοσιογραφικά ερωτήματα που απασχολούν προφανώς όχι τον κάθε δημοσιογράφο αλλά και τους επενδυτές δεδομένου ότι η εταιρία είναι εισηγμένη στο ελληνικό Χρηματιστήριο.
Αρχικά ήταν οι γιορτές και οι άνθρωποι έκαναν διακοπές.
Μόλις γύρισαν από τις διακοπές είχαν πάρα πολύ δουλειά και χρειάστηκαν λίγο χρόνο και στη συνέχεια φαίνεται ότι δεν έφταναν και δεν έχουν φτάσει δεκαπέντε ολόκληρες ημέρες.
Ωστόσο η μη απάντηση είναι προφανές ότι από μόνη της αποτελεί απάντηση καθώς είναι προφανές ότι η εταιρία που έχει επιδοτηθεί από τους Έλληνες φορολογούμενους, δεν κρίνει σκόπιμο να ενημερώσει για τις επιδράσεις που υπάρχουν από τις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού. Το περίεργο βέβαια είναι ότι και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν προβληματίστηκε από την έξαρση του κορωνοϊού και τις επιδράσεις που είχε στις αερομεταφορές.
Η κατάσταση που διαμορφώνεται έχει άλλωστε οδηγήσει κάποιες κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα αλλά και μεγάλες αεροπορικές εταιρίες να αντιδρούν γιατί είναι υποχρεωμένες να πραγματοποιούν πτήσεις φαντάσματα προκειμένου να διατηρήσουν τα slots που έχουν στα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

Για την ιστορία οι ερωτήσεις που έθεσε γραπτώς το bankingnews στην Aegean από τις 30 Δεκεμβρίου ήταν οι εξής:

  1. Αν έγιναν ακυρώσεις πτήσεων την τελευταία εβδομάδα τόσο στα δρομολόγια Ελλάδος όσο και εξωτερικού. Αν ναι πόσες σε αριθμό και ποσοστό
  2. Αν έγιναν αλλαγές εισιτηρίων και σε τι ποσοστό σε πτήσεις εντός Ελλάδας και πτήσεις εξωτερικού
  3. Αν αναμένεται περιορισμός αριθμού δρομολογίων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αν ναι πότε και για πόσο διάστημα.
  4. Πως εξελίσσονται οι κρατήσεις εισιτηρίων την τελευταία εβδομάδα.
  5. Αν υπάρχει ή αν προγραμματίζεται αλλαγή στην πολιτική αλλαγής εισιτηρίων λόγω εκτάκτων συνθηκών covid
  6. Ποια είναι τα ποσοστά πληρότητας των πτήσεων την τελευταία εβδομάδα σε Ελλάδα και διεθνείς πτήσεις. Σε ποια ή ποιες διεθνεις πτήσεις παρατηρείται η χαμηλότερη πληρότητα τις τελευταίες ημέρες.
  7. Αν η διοίκηση της εταιρίας προγραμματίζει έκτακτα μέτρα και σε ποια κατεύθυνση λόγω της έξαρσης της πανδημίας.

Ερωτήσεις που προφανώς απαιτούν τροποποίηση καθώς το πλήγμα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον είναι σημαντικό στις αεροπορικές εταιρίες και η διάρκεια της πίεσης πλέον έχει φτάσει τον μήνα. Οπότε υποθέτουμε πως όταν βρουν χρόνο στην Aegean και ερωτηθούν από τις αρμόδιες αρχές θα είναι σε θέση να παράσχουν δημόσια στοιχεία.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης