Τελευταία Νέα
Speculator

Οι σκέψεις για διαγραφή της Attica Bank από το Χρηματιστήριο και το trading με free float με 4,5 εκατ. ευρώ

Οι σκέψεις για διαγραφή της Attica Bank από το Χρηματιστήριο και το trading με free float με 4,5 εκατ. ευρώ

Η αξία του free float ανέρχεται σε 4,5 εκ ευρώ περίπου γεγονός που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο συγκέντρωσης και χειραγώγησης των μετοχών γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα

 

Σχετικά Άρθρα

Me free float σχεδόν μηδενικό διαπραγματεύεται η Attica Bank καθώς τα επίσημα στοιχεία δείχνουν 2% και στο ΤΧΣ συζητήθηκε το ενδεχόμενο ακόμα και διαγραφής από το Χρηματιστήριο.
Ωστόσο η διαγραφή της Attica Bank από το ελληνικό χρηματιστήριο έμεινε ως σχέδιο επί χάρτου καθώς υπήρχαν τεχνικές δυσκολίες αλλά και θα μειωνόταν η πιθανότητα εύρεσης επενδυτών γιατί θα αφαιρείτο η δυνατότητα άμεσης ρευστοποίησης αν υποτεθεί ότι αυτή υπάρχει σε μια εταιρία που έχει διασπορά 2%.
Βέβαια με τέτοια διασπορά η έννοια αποτελεσματική αγοράς μετοχής ουσιαστικά δεν υφίσταται ενώ προκαλεί απορία ο καθημερινός όγκος συναλλαγών καθώς γυρίζει ακόμα και πάνω από το 5% των μετοχών του Free float.
Η αξία του free float ανέρχεται σε 4,5 εκ ευρώ περίπου γεγονός που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο συγκέντρωσης και χειραγώγησης των μετοχών γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα.

Και οι αυξημένες συναλλαγές ως ποσοστό επί του free float αφήνουν ανοικτό κάθε ενδεχόμενο. Αυτά όμως αποτελούν λεπτομέρειες για τις εποπτικές αρχές και το Χρηματιστήριο.
Κι όλα αυτά σε μια εταιρία της οποίας η μετοχή κατέχει ανεπανάληπτο ρεκόρ πτώσης καθώς τα 20 τελευταία χρόνια αν κάποιος είχε επενδύσει 8300 ευρώ θα είχε σήμερα περιουσία 1 λεπτού.
Υπενθυμίζεται ότι τα ποσοστά των μετόχων μετά την ολοκλήρωση είναι 9,9% το Elligton 14,7% το ΤΜΕΔΕ, 10,3% ο ΕΦΚΑ, 63,1% το ΤΧΣ και το τεράστιο ποσοστό του 2% οι μικρομέτοχοι.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης