Τελευταία Νέα
Speculator

Κλείνει πόρτες η ΑΧΑ - Μειώνει την παρουσία της για να αυξήσει την φερεγγυότητα της

tags :
Κλείνει πόρτες η ΑΧΑ - Μειώνει την παρουσία της για να αυξήσει την φερεγγυότητα της
Η ΑΧΑ κλείνει πόρτες και βγαίνει από αγορές που άλλοτε είχε μεγάλη παρουσία για να ανεβάσει μεταξύ άλλων την φερεγγυότητα της.
Σχετικά Άρθρα

Η ΑΧΑ κλείνει πόρτες και βγαίνει από αγορές που άλλοτε είχε μεγάλη παρουσία για να ανεβάσει μεταξύ άλλων την φερεγγυότητα της.
H Γαλλική AXA, ωστόσο αποδίδει τις πωλήσεις των μονάδων της στο μετασχηματισμό της και στην στρατηγική της για περισσότερη απλοποίηση
Ένα χρόνο ακριβώς μετά την ανακοίνωση της πώλησης της ελληνικής μονάδας της στην Generali, η ΑΧΑ Γαλλίας πουλά το 100% της ΑΧΑ Bank Βελγίου στην Crelan Bank NV/SA (“Crelan”).
Το αντίτιμο ορίστηκε στα 691 εκατομμύρια ευρώ.
Τα 610 τοις μετρητοίς.
Στους όρους πώλησης της AXA Bank στην Crelan περιλαμβάνεται συμφωνία μακροπρόθεσμης συνεργασίας στην διανομή ασφαλιστικών προϊόντων περιουσίας και ατυχημάτων από όλο το δίκτυο της Crelan με ισχύ από τη 1η Ιανουαρίου 2022.
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται να έχει θετική επίδραση 4 μονάδων στον δείκτη Solvency II του Ομίλου AXA το 4ο τρίμηνο του 2021.

Run Off πριν την πώληση της AXA Bank Βελγίου

Λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση της πώλησης της AXA Bank Βελγίου στις 22 Δεκεμβρίου 2021.
Η Monument Re –(αντ)ασφαλιστική ζωής μέσω της θυγατρικής της Monument Assurance Belgium (MAB) κατέληξε σε συμφωνία Run Off με την AXA Βελγίου για τη μεταβίβαση χαρτοφυλακίου ασφάλισης ζωής με προβλέψεις ύψους 2,6 δισ. ευρώ.
Η MAB είναι βελγική εταιρεία ασφάλισης ζωής που ελέγχεται από την Εθνική Τράπεζα του Βελγίου.
Στο Βέλγιο η Monument Re έχει καθιερωθεί ως κορυφαίος φορέας εξυγίανσης των χαρτοφυλακίων ασφάλισης ζωής και συντάξεων στη χώρα.
H ΜΑΒ έχει κλείσει 6 εξαγορές προβληματικών χαρτοφυλακίων στο Βέλγιο με έβδομη συναλλαγή το χαρτοφυλάκιο εκκρεμών ζημιών της AXA Belgium.

Απαλλάσσονται μέσω των Run Off

Στο πλαίσιο του Solvency και άλλων εποπτικών κανονισμών η κεφαλαιακή επάρκεια και ο ισοσκελισμένος ισολογισμός αποτελεί προτεραιότητα των ασφαλιστικών προκειμένου να κλείσουν παθογένειες και χαρτοφυλάκια ζημιών.
Η διακοπή δραστηριοτήτων και η πώληση ανενεργών χαρτοφυλακίων μέσω run off βοηθά τις εταιρείες να απελευθερώσουν, κεφάλαια που έχουν δεσμευμένα, προσφέροντάς νομική και οικονομική σταθερότητα για τα στοιχεία παθητικού από τα οποία απαλλάσσονται, είτε μέσω αντασφαλιστικών λύσεων είτε μέσω μεταβίβασης συγκεκριμένων δραστηριοτήτων/χαρτοφυλακίων.
Ευρωπαϊκές ασφαλιστικές όπως είναι η Generali, AXA, Aviva, Allianz επιδίωξαν και στο παρελθόν να απαλλαγούν επιχειρήσεις που έγραφαν ζημιές ή είχαν παύσει να είναι των άμεσων ενδιαφερόντων τους.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης