Τελευταία Νέα
Speculator

Η εξαγορά εταιρίας από την B&F Ενδυμάτων και η πώληση σε μέτοχό της μέσα σε δύο μήνες

Η εξαγορά εταιρίας από την B&F Ενδυμάτων και η πώληση σε μέτοχό της μέσα σε δύο μήνες
Τα ερωτήματα από τη συγκεκριμένη συναλλαγή
Σχετικά Άρθρα

Τη θυγατρική της εταιρία Rivermill Logistics πουλά σε μέτοχο και μέλος του ΔΣ της η έχουσα στο Χρηματιστήριο εισηγμένες ομολογίες «B&F ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ».
Η εταιρία ενημέρωσε το Χρηματιστήριο ότι η Γενική Συνέλευση της Εταιρείας στην έκτακτη συνεδρίασή της στις 27 Δεκεμβρίου 2021 αποφάσισε να χορηγήσει ειδική άδεια προκειμένου η Εταιρεία να προβεί στην πώληση της Rivermill έναντι 865.500 ευρώ.
Η B&F δεν έχει ανακοινώσει έκθεση ορκωτού ελεγκτή που προβλέπεται ρητά για τις εισηγμένες σε περίπτωση τέτοιων συναλλαγών με το ερώτημα να τίθεται αν υπάρχει υποχρέωση δεδομένου ότι διαθέτει εισηγμένες ομολογίες.

Αλλαγή ονόματος

Το bankingnews πάντως διερεύνησε τι ακριβώς κάνει η Rivermills και διαπιστώσαμε ότι έως την 8 Οκτωβρίου 2021 είχε άλλο όνομα και λεγόταν ΣΠΥΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.
Η εταιρία εξαγοράστηκε έναντι 835.643,74 ευρώ στις 5 Οκτωβρίου 2021 όπως ανακοινώθηκε στο Χρηματιστήριο.
Το Μάρτιο του 2021 είχε πραγματοποιήσει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 168.000 ευρώ.

Οικονομικά στοιχεία

Η εταιρία με βάση τις οικονομικές καταστάσεις το 2019 και το 2020 είχε μηδενικό κύκλο εργασιών.
Η καθαρή της θέση όμως ήταν 3,14 εκ ευρώ με καταθέσεις ιδιοκτητών 158 χιλιάδων οι οποίες εκ των πραγμάτων προκύπτει ότι κεφαλαιοποιήθηκαν με την αύξηση κεφαλαίου του Μαρτίου του 2021.
Δεν είχε καθόλου δανεισμό και το ενεργητικό 3,15 εκ ευρώ εκ των οποίων περίπου τα 2 εκ ευρώ αφορούν σε προκαταβολές και μη κυκλοφορούντα στοιχεία υπό κατασκευή.
Βέβαια πέραν του ερωτήματος περί του τιμήματος με τα συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία τα οποία βέβαια «τραβούσαν επί χρόνια» καθώς φαίνεται ότι τα κατασκευαστικά έργα δεν προχωρούσαν το μείζον ερώτημα που προκύπτει γιατί η B&F έκανε μια αγορά τον Οκτώβριο και μέσα σε δύο μήνες πουλά σε μέτοχό της.
Τι είδους επένδυση είναι μια αγορά δύο μηνών και τι σκοπιμότητα μπορεί να έχει μια τέτοια κίνηση;

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης