Τελευταία Νέα
Speculator

Τρεις εσωτερικούς ελεγκτές σε έξι μήνες άλλαξε η Τζιρακιάν - Τα ερωτήματα για το βιογραφικό της ελέγκτριας που ανακοινώθηκε

Τρεις εσωτερικούς ελεγκτές σε έξι μήνες άλλαξε η Τζιρακιάν - Τα ερωτήματα για το βιογραφικό της ελέγκτριας που ανακοινώθηκε
Τα ερωτήματα για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το προηγούμενο με την Επιτροπή Ελέγχου
Σχετικά Άρθρα

Κι όμως η Τζιρακιάν ανακοίνωσε ότι όρισε εσωτερικό ελεγκτή.
Προηγουμένως μέσα στη χρονιά είχε ανακοινώσει πως είχε ορίσει … εσωτερικό ελεγκτή ο οποίος έμεινε στη θέση του όλες κι όλες σαράντα τρεις ημέρες.
Αναλυτικότερα χθες 20/12 η Τζιρακιάν ανακοίνωσε πως όρισε εσωτερική ελέγκτρια την κα Ελένη Στάμου
Όπως αναφέρει η εταιρία «Η κα Ελένη Στάμου πληροί τις προϋποθέσεις του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου (άρθρο 15 του Ν. 4706/2020), ήτοι είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, έχει προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία, δεν τυγχάνει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ή μέλος με δικαίωμα σε επιτροπή διαρκούς χαρακτήρα της Εταιρείας, δεν έχει στενούς δεσμούς με οιονδήποτε κατέχει μία από τις παραπάνω ιδιότητες στην Εταιρεία και διαθέτει τις κατάλληλες γνώσεις και σχετική επαγγελματική εμπειρία για την ανάληψη της ως άνω θέσεως.
Ειδικότερα, η κα Ελένη Στάμου είναι πτυχιούχος Οικονομικού Πανεπιστημίου της Μεγάλης Βρετανίας, μέλος του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών Ελλάδος (Σ.Ο.Ε.Λ.), έχει δε πολυετή εμπειρία σε θέματα ελέγχου νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου έχοντας απασχοληθεί επί σειρά ετών σε ελεγκτικές εργασίες και μεθοδολογία ελεγκτικών εταιρειών.
Η κα Ελένη Στάμου αναλαμβάνει τα καθήκοντά της ως Εσωτερικός Ελεγκτής από την 20.12.2021».
Προηγουμένως μέσα στην χρονιά και συγκεκριμένα από 1/9/2021 είχε αναλάβει τη θέση του εσωτερικού ελεγκτή ο κ. Βασίλειος Φραγκούλης.
Ο κ. πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδος (Ι.Ε.Ε.Ε.) και του Διεθνούς Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών (IIA - USA), έχει δε 4ετή ενεργή εμπειρία σε έργα και θέματα εσωτερικού ελέγχου νομικών προσώπων ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου. Η εταιρία είχε ανακοινώσει διακοπή συνεργασίας στις 13 Οκτωβρίου 2021.
Επισημαίνεται ότι στις 15 Ιουλίου του 2021 είχε παραιτηθεί ο προηγούμενος εσωτερικός ελεγκτής της εταιρίας Ευάγγελος Ζακυνθινός ο οποίος βρισκόταν στη θέση αυτή από το 2012.
Σε κάθε περίπτωση πάντως το γεγονός ότι η εταιρία άλλαξε τρεις εσωτερικούς ελεγκτές μέσα στο 2021 έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Όπως ενδιαφέρον έχει και το γεγονός πρώτον γιατί δεν αναφέρεται το Πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας από το οποίο έχει πτυχίο η κα Ελένη Στάμου και δεύτερον γιατί δημιουργείται η εντύπωση πως η νέα εσωτερική ελέγκτρια είναι ορκωτός.
Γιατί αν κάποιος είναι μέλος του ΣΟΕΛ δεν είναι και ορκωτός ενώ επιπλέον στα στοιχεία του Βιογραφικού της κα Στάμου δεν δίνεται καμία ουσιαστική πληροφορία για τις προηγούμενες θέσεις που κατείχε.
Άραγε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προβληματίζονται καθόλου με τα όσα ανακοινώνει η Τζιρακιάν;
Επισημαίνεται ότι το Μάρτιο του 2021 το bankingnews είχε αποκαλύψει ότι τότε μέλος της Επιτροπής Ελέγχου η κα Ελένη Ζερβίνη, ορκωτή ελέγκτρια σε αναστολή είχε διενεργήσει τον τακτικό έλεγχο της Τζιρακιάν ως ελεγκτής της Delta Partners για τις οικονομικές χρήσεις 2014 και 2015 και ήταν αναπληρωματική ορκωτός για τις οικονομικές χρήσεις 2016 και 2017 ενώ διορίστηκε στη θέση του μέλους της Επιτροπής Ελέγχου το 2019 πράγμα ασύμβατο με τη νομοθεσία για τους ορκωτούς.
Σημειωτέον ότι η η Delta Partners ήταν η εταιρία που έλεγξε τις οικονομικές καταστάσεις της Τζιρακιάν και το 2019 και 2020 και η κα Ζερβίνη ήταν αυτή που επέλεγε και έλεγχε την εταιρία ορκωτών!!!.
Η κα Ζερβίνη παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 2021 από τη θέση του μέλους της Επιτροπής Ελέγχου.
Προφανώς και το συγκεκριμένο ζήτημα διέλαθε της προσοχής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankinngnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης