Τελευταία Νέα
Speculator

Ψευδή στοιχεία στο ΓΕΜΗ από τη LEFT MEDIA, Ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο» - Δηλώνει ανύπαρκτους ορκωτούς

Ψευδή στοιχεία στο ΓΕΜΗ από τη LEFT MEDIA, Ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο» - Δηλώνει ανύπαρκτους ορκωτούς

Ζητήματα ακόμα και αντιποίησης επαγγέλματος

Σχετικά Άρθρα

Μείζον ζήτημα ανάρτησης ψευδών και παραπλανητικών στοιχείων στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) από την ιδιοκτήτρια εταιρία του Ραδιοφωνικού Σταθμού του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο» 105,5 fm, την Left Media αποκαλύπτει σήμερα το bankingnews.
Ειδικότερα η εταιρία σύμφωνα με τα όσα έχει καταχωρήσει στο ΓΕΜΗ στις 24/11/2021 εμφανίζεται ψευδώς να ελέγχεται από ορκωτούς ελεγκτές.
Η ανάρτηση της Left Media Στο ΓΕΜΗ αναφέρει ότι
Στις 24/11/2021 καταχωρήθηκαν αυτοματοποιημένα στο ΓΕΜΗ τα κατωτέρω στοιχεία:
Με κωδικό αριθμό καταχώρισης 2710933 η από 29/10/2021 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης σύμφωνα με την οποία ορίστηκαν για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης από 1/1/2021 έως και 31/12/2021:

Τακτικοί Ελεγκτές:

  • ο/η κ. ΠΙΑΝΤΕΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ του ΒΑΣ Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής που γεννήθηκε στην το, (σ.σ. ακαταλαβίστικο) με αριθμό μητρώου ΕΛΤΕ 9995022668
  • ο/η κ. ΠΑΤΣΙΟΥΡΑΣ ΒΑΣΙΛ του ΑΧΙ Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής που γεννήθηκε στην το, (σ.σ. ακαταλαβίστικο) με αριθμό μητρώου ΕΛΤΕ 9993028680


Αναπληρωματικοί Ελεγκτές:

  • ο/η κ. ΜΩΡΑΙΤΟΥ-ΚΑΤΣΙΒΕΛΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ του ΠΑΝΑΓΗΣ Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής που γεννήθηκε στην το, (σ.σ. ακαταλαβίστικο) με αριθμό μητρώου ΕΛΤΕ 9997067308
  • ο/η κ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής που γεννήθηκε στην το, (σ.σ. ακαταλαβίστικο) με αριθμό μητρώου ΕΛΤΕ 9998047975

Αναζητήσαμε στο Μητρώο Ορκωτών Ελεγκτών της ΕΛΤΕ τα εν λόγω πρόσωπα αλλά είναι ανύπαρκτα ως ορκωτοί λογιστές δηλαδή δεν έχουν άδεια ορκωτού και δεν είναι καταχωρημένοι στο Μητρώο ενώ και ο αριθμός Μητρώου του όπως δηλώνεται στο ΓΕΜΗ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον τρόπο που καταχωρούνται και δημοσιοποιούνται οι αριθμοί μητρώου των ορκωτών ελεγκτών από την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης.
Το στοιχείο αυτό υποδηλώνει ότι είναι ψευδής η δήλωση τόσο για την ιδιότητα των συγκεκριμένων τεσσάρων προσώπων όσο για τον τύπο του ελέγχου.
Σημειώνεται οι εμφανιζόμενοι ως τακτικοί ελεγκτές έχουν δηλωθεί στο ΓΕΜΗ με τον ίδιο τρόπο και την προηγούμενη χρονιά ενώ στις οικονομικές καταστάσεις του 2020 εμφανίζονται να υπογράφουν ως ελεγκτές τις οικονομικές καταστάσεις της Left Media αλλά δηλώνουν λογιστές. Ισχυρίζονται δε ότι ο έλεγχός τους έγινε με βάση τις διατάξεις του νόμου 4308/2014 ΕΛΠ και τις ελεγκτικές διατάξεις που έκριναν κατάλληλες στα πλαίσια των γενικά παραδεκτών ελεγκτικών αρχών !!!
Σε ότι αφορά στην έκθεση ελέγχου τίθενται ερωτήματα ακόμα και για αντιποίηση του επαγγέλματος ορκωτού καθώς προηγουμένως η εταιρία τους δηλώνει ως ορκωτούς και αυτοί εμφανίζονται να κάνουν έλεγχο.
Τα όσα αναφέρονται στη δημοσιευμένη καταχώρηση της Left Media περιλαμβάνονται στο κάτωθι αρχείο PDF

Η ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΓΕΜΗ ΤΗΣ LEFT MEDIA


Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση είναι ιδιαίτερα σοβαρή και θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τις κινήσεις των αρμοδίων εποπτικών, διοικητικών αλλά και πιθανά των δικαστικών αρχών.

1_186.JPG
2_169.JPG

3_121.JPG

4_95.JPG
5_60.JPG
6_52.JPG

Νίκος Καρούτζος

nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης