Τελευταία Νέα
Speculator

Η ακραία στρέβλωση στη φουσκωμένη Attica Bank συνεχίζεται

tags :
Η ακραία στρέβλωση στη φουσκωμένη Attica Bank συνεχίζεται
Η μετοχή της Attica Bank είναι ακραία φούσκα

Η ακραία στρέβλωση στην ακραία φουσκωμένη Attica Bank συνεχίζεται με την κεφαλαιοποίηση να διαμορφώνεται στα 470 – 480 εκατ. παρότι η τράπεζα, ακόμη και μετά την αύξηση κεφαλαίου έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια.
Ως γνωστόν στην αύξηση κεφαλαίου των 240 εκατ. που είναι σε εξέλιξη θα συμμετάσχουν το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με ποσοστό 65,6% ή με 157,4 εκατ., ενώ το σχήμα ΤΜΕΔΕ και Ellington θα συμμετάσχει με 83 εκατ.
Παρόλα αυτά όμως έχουμε επισημάνει ότι η συνολική μαύρη τρύπα της Attica Bank είναι 500 – 600 εκατ.
Αφαιρώντας από αυτή τη μαύρη τρύπα τα 186 εκατ. δηλαδή τα υφιστάμενα κεφάλαια που διαθέτει η τράπεζα, αλλά και τα 240 εκατ. της αύξησης κεφαλαίου, ουσιαστικά η Attica Bank εξακολουθεί να έχει μηδενικά έως αρνητικά ίδια κεφάλαια.
Οπότε θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος κεφαλαιοποιήσης, περίπου 200 εκατ. τον οποίο θα καλύψει το σχήμα ΤΜΕΔΕ και Ellington.
Η μετοχή της Attica Bank είναι μια ακραία φούσκα από όποια πλευρά και αν αποτιμηθεί, αφενός γιατί έχει αυτή τη στιγμή αρνητικά ίδια κεφάλαια, αφετέρου ακόμη και αν δεχτούμε ότι μαζί με την αύξηση διαθέτει 426 εκατ. με τη σημερινή κεφαλαιοποίηση 470 εκατ. διαθέτει P/BV κοντά στο 1x, που θεωρείται ακραία πανάκριβο από τη στιγμή που ο μέσος όρος των τεσσάρων συστημικών τραπεζών διαμορφώνεται στο 0,44x.
Δεν μπορεί η Εθνική να αποτιμάται 0,45x και να επιτύχει κέρδη 850 εκατ. και η Attica Bank μια τράπεζα χρεοκοπημένη να αποτιμάται 1x.
Η μετοχή της Attica Bank είναι ακραία φούσκα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης